Građani oprez: Društvenim mrežama kruže lažne nagradne igre, policija uputila apel

R.S.

24. 09. 2019. u 11:52

Грађани опрез: Друштвеним мрежама круже лажне наградне игре, полиција упутила апел

Policija RS

Policijska uprava Banjaluka upozorila je građane da svoje lične podatke ne dostavljaju neproverenim licima koja se javljaju na društvenim mrežama i nude nagrade
Na području Banjaluke u poslednje vreme uočeni su pokušaji prevare putem društvenih mreža.

Naime, građani su dovođeni u zabludu tako što su, najčešće aplikacijom „Mesindžer“, dobijali poruke da su izvučeni kao dobitnici nagrade „Kapriolo“ bicikla. Da bi navodno preuzeli dobijenu nagradu, bilo je neophodno da pošalju fotografije prednje i zadnje strane lične karte.


Iz Policijske uprave Banjaluka su danas podsetili da su u prethodnom periodu upozoravali da su evidentirani i slučajevi da su građani dobijali ponude za učešće u nagradnim igrama koje navodno organizuju marketi, banje ili druga pravna lica koja vrše uslužnu djelatnost.

- Nakon što su obavešteni da su dobili vaučer u određenom novčanom iznosu ili drugu vrstu nagrade, građani su dostavljali lične podatke, a obećanu nagradu nisu dobili. Za sada ne postoje saznanja da su lični podaci zloupotrebljeni - istaknuto je danas iz banjalučke policije.

Policijska uprava Banjaluka upozorila je građane da svoje lične podatke ne dostavljaju neproverenim licima koja se javljaju na društvenim mrežama i nude nagrade, jer se podaci mogu zloupotrebljavati i da prethodno informacije o eventualnim nagradama i nagradnim igrama provere na zvaničnim internet stranicama priređivača nagradne igre.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije