Na području Banjaluke u poslednje vreme uočeni su pokušaji prevare putem društvenih mreža.

Naime, građani su dovođeni u zabludu tako što su, najčešće aplikacijom „Mesindžer“, dobijali poruke da su izvučeni kao dobitnici nagrade „Kapriolo“ bicikla. Da bi navodno preuzeli dobijenu nagradu, bilo je neophodno da pošalju fotografije prednje i zadnje strane lične karte.

PROČITAJTE JOŠ - Kradljivac uhapšen po poternici

Iz Policijske uprave Banjaluka su danas podsetili da su u prethodnom periodu upozoravali da su evidentirani i slučajevi da su građani dobijali ponude za učešće u nagradnim igrama koje navodno organizuju marketi, banje ili druga pravna lica koja vrše uslužnu djelatnost.

- Nakon što su obavešteni da su dobili vaučer u određenom novčanom iznosu ili drugu vrstu nagrade, građani su dostavljali lične podatke, a obećanu nagradu nisu dobili. Za sada ne postoje saznanja da su lični podaci zloupotrebljeni - istaknuto je danas iz banjalučke policije.

Policijska uprava Banjaluka upozorila je građane da svoje lične podatke ne dostavljaju neproverenim licima koja se javljaju na društvenim mrežama i nude nagrade, jer se podaci mogu zloupotrebljavati i da prethodno informacije o eventualnim nagradama i nagradnim igrama provere na zvaničnim internet stranicama priređivača nagradne igre.