SLAVICA Maksimović (29), službenica Osnovnog suda u Banjaluci, nalazi se pod istragom policije zbog sumnje da je iz automobila od Franje I. (36) iz Prozora ukrala 23.000 KM u kešu.

Kako je potvrđeno "Novostima", Maksimovićeva je priznala krađu i novac vratila vlasniku, pojašnjavajući da je sve zapravo bio nesporazum. Međutim, zakon ne prašta i protiv nje će biti pokrenut krivični postupak, a po svemu sudeći ostaće i bez posla u sudu.

Celi slučaj otkriven je nakon što je Franjo I. banjalučkoj policiji prijavio da mu je neko iz džepa ukrao 11.000 evra i 1.000 KM dok je spavao u automobilu, na parkingu koji se nalazi u blizini hotela "Jelena" u Banjaluci. Nezvanično saznajemo da je prethodno bio u društvu sa Maksimovićevom i navodno bio pod uticajem alkohola, zbog čega je i zaspao u automobilu.

Pročitajte još - Dve žene osumnjičene za krađe, policija traga za njima

- Policijski službenici postupili su po prijavi oštećenog i na osnovu operativnog rada identifikovali su i ispitali S. M. iz Banjaluke. Tom prilikom utvrđeno je da je osumnjičena iskoristila nepažnju oštećenog i otuđila novac, koji je pronađen i vraćen vlasniku - rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Ona kaže da je s celim slučajem upoznato Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci koje je naložilo da se, nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičene dostavi izveštaj za počinjeno krivično delo teške krađe.

Slavica Maksimović Foto Fejsbuk


Kako i zašto je Franjo I. završio spavajući u automobilu na parkignu, zasada nije poznato. Nezvanično saznajemo da je Maksimovićeva sutradan samoinicijativno vratila novac i čak je zajedno sa Franjom I. došla u policiju da pokušaju da povuku prijavu krađe. Međutim, budući da se krađa zaista i dogodila tako nešto nije bilo moguće pa je Maksimovićeva saslušana u svojstvu osumnjičene pri čemu je praktično i priznala krađu. "Novosti" su uspela da s njom stupe u kontakt, ali je odbila da bilo šta komentariše u vezi sa tim događajem.

Pročitajte još - Posle 14 godina bekstva "pao" na Krimu

OSTAJE BEZ POSLA

U BANjALUČKOM Osnovnom sudu potvrdili su da je Slavica Maksimović kod njih zaposlena na određeno vreme na poslovima unosa i evidentiranja komunalnih predmeta.

- Odmah po prijavi MUP RS i saznanju da se ista sumnjiči za izvršenje teške krađe, prema navedenoj su preduzete mere prekida radnog angažovanja od strane uprave Suda - rekao je portparol suda Nikola Gatarić.