JP ŠUME SRPSKE: Smenjeni direktori

S. M.

16. 09. 2019. u 20:06

Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva RS saopštilo je u ponedeljak da su smenjeni rukovodioci tri šumska gazdinstva, kao i direktor Centra za semensko rasadničku proizvodnju Doboj

ЈП ШУМЕ СРПСКЕ: Смењени директори

foto lj.dj

MINISTARSTVO poljoprivrede i šumarstva RS saopštilo je u ponedeljak da su smenjeni rukovodioci tri šumska gazdinstva, kao i direktor Centra za semensko rasadničku proizvodnju Doboj.

- U skladu sa zaključcima Vlade RS o stanju u šumarstvu, smenjeni su v. d. direktora ŠG "Romanija" Sokolac Vlajko Sekulić, direktorka ŠG "Vrbanja" Kotor Varoš Stana Kuzmić, direktorka ŠG "Oštrelj" Slađana Drinić Banjac, kao i direktor Centra za rasadničku proizvodnju Doboj Nikola Miličević - saopšteno je iz resornog ministarstva. Kako je pojašnjeno, novi rukovodioci ova tri gazdinstva i pomenutog Centra biće uskoro imenovani.

Premijer RS Radovan Višković pozvao je prošle sedmice direktore 18 šumskih gazdinstava koja posluju negativno da sami napuste funkcije, jer je cilj institucija stabilizacija preduzeća "Šume Srpske" koje je u prvih šest meseci imalo gubitak od 2,6 miliona KM. Pošto direktori nakon poziva premijera nisu podneli ostavke, stigla je reakcija iz Vlade RS i smenjeni su direktoi gazdinstava koja su imala gubitke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)