RS: Ista cena struje

S. M.

petak, 13. 09. 2019. u 08:22

РС: Иста цена струје
Elektroprivreda RS povećala cenu industrijske struje za privrednike. Ipak, do povećanja cenovnika za domaćinstva neće doći

U POSLEDNjIH mesec dana u javnosti se spekulisalo da će doći do povećanja cene struje i za domaćinstva nakon što je Elektroprivreda RS povećala cenu industrijske struje za privrednike. Ipak, do povećanja cenovnika za domaćinstva neće doći. Cena električne energije za domaćinstva u Republici Srpskoj ostaće i dalje regulisana delatnost, a ne tržišna, tako da će cena ostati nepromenjena, izjavio je direktor Elektroprivrede Srpske Luka Petrović.

- Svesni smo da je ovakva cena električne energije i dalje dalekoispod tržišnih principa. Mi ćemo u novom softveru za obračun električne energije nastojati da i dalje zadržimo povoljnecene zadomaćinstva koja troše manje kilovata.Na primer do 400 ili 500 kilovata. Planiramo da se to uradi u januaru ili polovinom sledeće godine - rekao je Petrović.

Pojasnio je da ćedomaćinstva koja budu trošila više od 400 do 500 kilovata morati da plaćaju višu cenu.

- To znači da se struja koristi za grejanje, bazene ili za neke druge svrhe i oni će morati da plate veću cenu električne energije. Sigurno je da ćemo je postepeno povećavati do tržišne - istakao je on.

Luka Petrović,foto D.Pozderović

Petrović naglašava da građani u narednih 10 godina treba da očekuju da se neće postići tržišna cena.

- Kretaće se od tržišne, pa do subvencionisane, koja će biti niža do 50 odsto od tržišne- dodao je Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije