MODRIČA - Opština Modriča organizovalo je podelu vaučera za nabavku školskog pribora za sve učenike iz porodice koje imaju četvoro i više dece. Vaučeri u vrednosti od po 30 maraka dobila su sva decu iz višečlanih porodica koja pohađaju školu ili se nalaze na fakultetu. Uručeno je ukupno 284 vaučera ili 8520 maraka deci iz 112 porodica. Vaučer će se iskoristiti u knjižari „Nova“, koja po Zakonu ima tenderski ugovor sa opštinom Modriča za ovu godinu a školski pribor potrebno je preuzeti do kraja septembra.


Slađana Lukić predsednica Udruženja roditelja sa četvoro i više dece „Nada 4“, smatra da je ovo izuzetno koristan potez opštine i da će vaučeri ovim porodicama mnogo značiti u opremanju dece za školu.

Opština Modriča je uvek pomagala višečlane porodice koliko je to kako je rečno u njenoj mogućnosti.

- Osim vaučera za decu iz porodica sa četvoro i više dece, omogućen je i besplatan boravak dece ovih porodica u vrtiću „Naša radost“, zatim upis u srednju školu je besplatan, a u narednom periodu biće promenjena i Odluka o stipendiranju studenata po kojoj će deci iz ovih porodica biti omogućena stipendija bez rangiranja.– najavila je Alenka Ilovčević načelnica za privredu modričke opštine.

PROČITAJTE JOŠ: NATALITET U RS: Sve nas je manje!


- Ja sam nedavno postala majka četvrtog deteta i veoma sam prijatno iznenađena podrškom koju nam opština Modriča i Udruženje pružaju. Vrtić je besplatan, upis u školu takođe. Zaista sam zadovoljna i zahvalna. - rekla je Danijela Govedarica, majka četvoro djece.Nedeljko Goranović, otac četvoro dece samtra da ovaj vid pomoći višečlanim porodicama mnogo znači.


- U današnje vreme kada su troškovi zaista veliki svaka pomoć dobro dođe, a pogotovo kada su pripreme za školu u toku. Podršku treba pružiti porodicama sa dvoje i troje dece a pogotovo onim koji imaju i više - rekao je Goranović.
Kako je rečno za četvoro dece u porodici dobiju 120 maraka a svako naredno dete još po 30 maraka. Ostavljena je mogućnost da se u narednom periodu jave porodice za vaučere, koje eventualno nisu trenutno obuhvaćene evidencijom.