Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija Trivić razgovarala je sa novoimenovanim rezidentnim predstavnikom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija za BiH (UNDP) Stelianom Nedera o dosadašnjoj saradnji sa UNDP-om, kao i planovima, prioritetima i mogućnostima za dalju saradnju.


Na sastanku su predstavljeni planovi Ministarstva prosvete i kulture za unapređenje obrazovnog sistema u Republici Srpskoj.


- Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas da je neophodno napraviti iskorak i graditi školu u skladu sa trendovima razvoja društva.

Trivićeva je u razgovoru sa novoimenovanim rezidentnim predstavnikom UNDP-a u BiH Stelijanom Nederom naglasila da će sve škole u Srpskoj biti opremljene potrebnom informatičkom opremom kako bi mogla biti sprovedena planirana digitalizacija udžbenika.

Ona je ukazala na neophodnost edukacije kadra u novim kompetencijama za primenu inoviranih vaspitnoobrazovnih metoda, saopšteno je iz Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske.

PROČITAJTE JOŠ: Trivić: U septembru reforma obrazovanja i više prakse


- Baziraćemo se na inovirane nastavne planove i programe, udžbenike sa digitalizovanim sadržajima, te izmenjen pristup saznavanja koji treba da se pomeri sa koncepcije poučavanja na koncepciju učenja, rekla je Trivićeva.


Nedera je predstavila glavne pravce delovanja u narednom periodu i izrazila spremnost za nastavak saradnje u oblasti obrazovanja.