PRNjAVORSKA policija ispitala je N. G. iz ovog grada, zbog sumnji da je, prema navodima banjalučke Policijske uprave, počinio krivično delo napad na sudiju i javnog tužioca. Tačnije, N. G. se tereti da je uputio "ozbiljne pretnje" sudiji ovdašnjeg Osnovnog suda.

- N. G. je osumnjičen da je 6. septembra, u Ulici cara Lazara u Prnjavoru, izazvao osećaj ugroženosti pretnjom po život i telo sudije, zbog njegovog zakonitog postupanja prilikom prekršajnog postupka koji se vodi pred Osnovnim sudom u Prnjavoru - saopšteno je iz PU Banjaluka.

O svemu je obavešten dežurni javni tužilac OJT Banjaluka koji je naložio da, nakon dokumentovanja predmeta, protiv N. G. bude dostavljen izveštaj.

"Novosti" nezvanično saznaju da se zbog pretnji tereti 31-godišnji Nebojša Grujić, a da je s druge strane, osećaj "uznemirenosti, ugroženosti pretnjom po život i telo" izazvan kod sudije Dragana Ivića. Sudija Ivić je u žižu javnosti dospeo po svojim presudama kada je, kako je obrazložio, bahatim vozačima oduzeo vozilo. Među njima i jednom derventskom bogatašu, čija je kćerka, po Ivićevoj prvostepenoj presudi, ostala bez "mercedesa" vrednog 200.000 KM, a u korist države.

PROČITAJTE I:Dojava otkrila 6,5 kg skanka!


Izvor "Novosti" navodi da je Grujić sa gradilišta u Ulici cara Lazara, uočivši Ivića u šetnji, glasno rekao da je to sudija koji mu je "podebljao kaznu". Saznajemo da nije reč o slučaju vozila, nego o predmetu od pre sedam godina, u kojem je, navodno, sudija Ivić sa 1.000 preinačio kaznu na 2.000 KM, zbog neizdavanja fiskalnog računa, u vreme dok je Grujić držao ugostiteljski objekat.