Učenici banjalučke Gimnazije na danas završenoj Međunarodnoj olimpijadi metropola u Moskvi osvojili su srebro i bronzu iz matematike (Marko Jojić i Jovan Vuković), bronzu iz fizike (Sergej Krčmar) i dve bronze iz informatike (Marko Dimitrić i Leon Kosić). U ekipnom plasmanu, zauzeli su 3. mesto.

Inače, učenici Gimnazije već treću godinu zaredom učestvuju u ovom događaju i takmiče se u četiri takmičarske discipline: matematici, informatici, hemiji i fizici. Na Olimpijadi metropola 2017. godine naši gimnazijalci osvojili su srebro i bronzu iz matematike, bronzu iz fizike i bronzu iz informatike, a 2018. bronzu iz matematike i dve bronze iz fizike.

PROČITAJTE JOŠ - U najavi i primanja za nezaposlene porodilje i roditelje-njegovatelje

U okviru Međunarodne moskovske sedmice obrazovanja održan je i Forum o obrazovanju pod nazivom „Grad za obrazovanje“, na kojem je učestvovala i delegacija Grada, predvođena zamenikom gradonačelnika, Srđanom Amidžićem.Forum predstavlja vodeću platformu za umrežavanje stručnjaka i lidera iz oblasti obrazovanja iz celog sveta, a ove godine bavio se pitanjima trendova u razvoju pripremnog strukovnog obrazovanja, osmišljavanja načina učenja za profesije budućnosti, utvrđivanja metodologije kompetentnosti i procene znanja i veština u XXI veku, kao i boljeg iskorišćavanja gradskih prostora i površina u obrazovnom procesu.Grad je i ovu godinu podržao odlazak naših učenika i profesora u Moskvu.