Predstavnici "Elektroprivrede Srpske", Privredne komore i velikih trgovinskih lanaca u Republici Srpskoj dogovorili su na današnjem sastanku da će u ugovorima biti korigovana cena električne energije za ova privredna društva sa 50 na 40 evra za megavat, što će važiti do kraja ove godine.

Pročitajte još: Trgovinski lanci u RS traže da im se omogući da struju plaćaju 35 evra za megavat


Portparol Privredne komore Vlado Blagojević naveo je da su predstavnici ova tri subjekta održali danas sastanak u sedištu "Elektroprivrede Srpske" u vezi sa ugovorima koji su ranije bili ponuđeni velikim trgovinskim lancima u kojima je cena za megavat struje bila određena na 50 evra, a koju su trgovinski lanci ocenili neprihvatljivom.

Pročitajte još: Premijer RS otvorio novi pogon firme na Majevici

- Ti ugovori sa korigovanom cenom na 40 evra za megavat važiće u naredna četiri meseca, odnosno do kraja ove godine. Takođe, do kraja ove godine veliki trgovinski lanci potpisaće nove ugovore koji će važiti od 1. januara naredne godine sa dodatnim povećanjem cene struje na 45 evra za megavat, rekao je Blagojević Srni.

Prema njegovim rečima, u međuvremenu će biti izvršena i dodatna analiza radi sagledavanja koliko koji trgovinski lanac ima mernih mesta, koliko troši struje i pod kojim naponskim opterećenjima, a "Elektroprivreda Srpske" će na osnovu svoje poslovne politike eventualno i predviđeti određene bonuse za ta privredna društva.

Predstavnici velikih trgovačkih lanaca su na jučerašnjem sastanku u Privrednoj komori Srpske naveli da im je neprihvatljiva cena od 50 evra za megavat i da smatraju da bi se oni trebali naći u grupi privrednih subjekata kojima je određena cena struje od 35 evra za megavat.