Trebinje: Zadužbina od 20 miliona KM

D. CURAĆ

30. 08. 2019. u 09:41

Требиње: Задужбина од 20 милиона КМ

Maketa nove zgrade Gimnazije / Foto D. Curać

U Trebinju svečano počela izgradnja novog objekta gimnazije "Jovan Dučić". Hercegovcima ću darovati hram znanja, nauke i mudrosti, Gimnaziju koja će živeti vekovima - kaže Rodoljub Drašković

U BREGOVIMA je počela izgradnja novog objekta Trebinjske gimnazije, zadužbine Rodoljuba Draškovića koji kaže da je i dosad najveća dela činio na Veliku Gospojinu, pa veruje da će tako biti i sa najznačajnijom investicijom njegovom životu, vrednom čak 20 miliona KM.

- Hercegovcima ću darovati hram znanja, nauke i mudrosti, Gimnaziju koja će živeti vekovima. Ovom gradnjom ćemo dobiti slogu i jedinstvo, radi očuvanja trajnog mira i boljeg života u slobodnoj Hercegovini, bez granica - poručio je Drašković, a svečanom početku radova u Trebinju je prisustvovao i predsednik Vlade RS Radovan Višković.


PROČITAJTE JOŠ: Doktori iz Srpske razmenjuju znanje sa ruskim hirurzima i onkolozima

Nisu izostali ni izvršni direktor Saveza opština Istočne Hercegovine Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, te brojne zvanice iz privrednog i političkog života čitavog regiona.


BISER

NOVA zgrada gimnazije "Jovan Dučić" biće jedinstvene arhitekture, izgrađena po najvišim standardima i najsavremenije opremljena. Na ukupno 7.000 kvadrata će imati tri sprata, 24 kabineta, laboratorije, biblioteku, amfiteatar, sportsku dvoranu, multifunkcionalni prostor za vannastavne aktivnosti i restoran.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

TAKO

30.08.2019. 10:01

Тако би требали СВИ богати људи да нешто ураде за свој народ.

Nele

30.08.2019. 18:39

Kako god stekli i sta god,mnogo bi bilo lepse da je Miskovic ovako nesto uradio za Krusevac,Kostic za Novi Sad,Todor za Vrnjacku Banju,Kosle za Cacak...