Gacko zatrpano smećem

D. CURAĆ

četvrtak, 22. 08. 2019. u 17:28

Гацко затрпано смећем
Zaposleni u komunalnom preduzeću "Komus" štrajkuju već osam dana. Traže platu i dugoročno rešenje za sudbinu firme

Radnici gatačkog komunalnog preduzeća "Komus" štrajkuju već osam dana zbog čega je ceo grad zatrpan smećem. Nezadovoljni radnici, kažu, neće odustati od protesta dok im se ne izmire sva dugovanja.

Radnici "Komusa" na početku obustave rada imali su zahtev da im se isplate zaostale plate za maj i jun, ali i da se pronađe dugoročno rešenje za poslovanje te firme pošto je, kako tvrde, finansijska situacija sve teža. Jedna plata uplaćena im je u utorak ali neće početi sa radom dok im se ne izmiri i druga plata. Sa predstavnicima Opštine imali su sastanke, ali kažu, veruju samo načelniku Gacka Milanu Radmiloviću, sa kojim se još nisu sastali.

- Pored plate tražimo i da se reguliše status firme. Ne želimo svaki put da na ovakav način tražimo svoje zarađene plate. Imali smo sastanke sa predstavnicima Opštine, ali verujemo samo na reč nečelniku Milanu Radmiloviću koji, po našem mišljenju, jedini može rešiti ovu situaciju - rekao je Milan Šupić, radnik "Komusa".

Miro Bratić kaže da sa platom od 500 maraka teško preživljava sa svojom petočlanom porodicom i da mu svako kašnjenje sve dodatno otežava.

Pročitajte još - Sa mazutom otišao i zagađeni vazduh

- S obzirom na to da putujem u dva pravca 52 kilometra, i imam četvoro dece, majku i ženu, veoma teško se živi. Pa da je barem redovna ta plata od 500 maraka. Pored toga, radim i privatno kada god imam vremena, a da nema toga ne bih mogao pokrpiti osnovne troškove - istakao je Bratić.

Radnici "Komusa" Foto D. Curać

U "Komusu" kažu da su spremni svi, pa i oni iz kancelarija, da nakon što im se uplati plata počnu da čiste grad. Građane Gacka mole za strpljenje, ali kažu da nemaju drugog izbora.

Pročitajte još - Šut na deponiju, pa posao - Mi iz kancelarija pridružili smo se našim kolegama. Najteže je našim čistačima koji nama praktično zarađuju platu. Mi smo se svi dogovorili da ćemo izaći iz kancelarija i zajedno sa njima da očistimo Gacko. I sami vidite da je grad pretrpan smećem i to je katastrofa - rekla je Ivana Maljević, radnica "Komusa".

BEZ KOMENTARA

DIREKTORKA "Komusa" Dragana Rudan imala je sastanak sa načelnikom opštine Milanom Radmilovićem. Međutim, niko nije bio raposložen za izjave nakon tog sastanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije