Direktor "Puteva Srpske" Nenad Nešić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ozvaničili su početak radova na zapadnoj obilaznici koja će spojiti magistralni put ka Mostaru sa magistralnim putem prema Dubrovniku.

Ukupna dužina obilaznice je pet i po kilometara, u prvoj fazi radiće se oko tri kilometra puta, a ukupna vrednost radova je tri miliona i 268.000 maraka.

- Imamo građevinsku dozvolu za prvih 800 metara, a za preostalih 2,3 kilometra imamo obećanje od Gradske uprave da će se rešiti preostali imovinsko-pravni odnosi. Rok za izgradnju je 36 meseci, ali upravo zbog tih nerešenih odnosa on je toliki - istakao je Nešić.

PROČITAJTE JOŠ - Ograničen uvoz piletine iz Turske

Na obilaznici su predviđena dva kružna toka, jedan kod "Grada sunca", a drugi na spajanju sa magistralnim putem prema Dubrovniku. Izgradnju zapadne obilaznice finansiraju u celosti "Putevi RS" vlastitim sredstvima. Gradonačelnik Ćurić veruje da će rešavanje imovinsko-pravnih odnosa pratiti dinamiku radova.

- Ova saobraćajnica planirana je srednjoročnim planom investicija Grada, a reč je o kapitalnom projektu. Osim spajanja turističko-poslovnog kompleksa "Grada sunca", planiramo na ovom području i poslovnu i slobodnu zonu, i nema razloga da se ne ispoštuje dinamika izgradnje zapadne obilaznice - rekao je Ćurić.


PONUDE

Nešić je najavio da će 27. avgusta biti otvorene ponude za izbor najpovoljnijeg ponuđača za potpunu rekonstrukciju puta Trebinje - Ljubinje u dužini od 56 kilometara. On je rekao i da je u trogodišnjem planu "Puteva Srpske", ukoliko bude dovoljno novca, i rekonstrukcija puta od Trebinja prema graničnom prelazu Klobuk ka Crnoj Gori.