Radojičić i Đurević o saradnji Beograda i Višegrada

Tanjug

subota, 17. 08. 2019. u 16:43

Радојичић и Ђуревић о сарадњи Београда и Вишеграда

Foto: Beograd.rs

Gradonačelnik Beograda boravio jeu Višegradu gde je sa načelnikom ove opštine u Republici Srpskoj razgovarao o uspostavljanju privredne, turističke i kulturne saradnje
VIŠEGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić boravio je danas u Višegradu gde je sa načelnikom ove opštine u Republici Srpskoj Mladenom Đurevićem razgovarao o uspostavljanju privredne, turističke i kulturne saradnje.

Gradonačelnik Radojičić istakao je tom prilikom da se najbrži rezultati mogu očekivati u turističkoj saradnji dva grada, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

"Mnogi strani turisti koji dolaze u Beograd žele da posete Višegrad zbog čuvenja koje ima u svetskim razmerama. Turisti koji dolaze zbog Višegrada mogu biti usmereni prema Beogradu i to je veoma važan segment u kojem možemo da napredujemo", dodao je Radojičić.

On je napomenuo da je važno naći zajedničke interese i u tom segmentu uraditi stvari koje su dobre i za Višegrad i za Beograd.

"Kultura, sport i umetnost su segmenti u kojima sigurno možemo mnogo toga da uradimo, a verujem da ćemo sporazumom o kojem smo razgovarali to definisati preciznije i imati jasne rezultate u skorijoj budućnosti", istakao je Radojičić.

On je naglasio da je uvek na poseban način fasciniran i Višegradom, kao i ćuprijom i Drinom.

"Andrićgrad je dao neku posebnu dimenziju ovom gradu i radujem se da ima sve više turista i da se Višegrad privredno razvija", dodao je Radojičić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je istakao da je dogovoreno da delegacija višegradske opštine poseti Beograd gde će potpisati protokol o saradnji.

"Sve više ljudi iz Srbije i Beograda posećuje našu opštinu i nadam se da ćemo u narednom periodu imati nekoliko zajedničkih projekata, a na zadovoljstvo građana iz Republike Srpske i Srbije", naglasio je Đurević.

On je ocenio da je razgovor bio konstruktivan i da su se gost i domaćin dotakli mnogih tema koje u budućnosti mogu biti od koristi za oba grada.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije