ZBRISAO SA OGRLICOM: Uhvaćen pljačkaš zlatare u Loznici

V. Mitrić

15. 08. 2019. u 21:56

ЗБРИСАО СА ОГРЛИЦОМ: Ухваћен пљачкаш златаре у Лозници

Ilustracija Foto: M. Labudović

Kako nezvanično saznajemo, mladić je iz Bora, predat je lozničkim policajcima, koji će ga, posle kriminalističe obrade, odvesti kod dežurnog tužioca

U ZLATARU Milenka Dragićevića, koja je u strogom centru Loznice, u aneksu Robne kuće „Jadar“, nekoliko metara od glavnog kružnog toka, u četvrakm kasno po podne, ušao je mladić, interesovao se za ogrlicu, koja je vredna oko 500 evra i u jednom trenutku, zgrabio je i pobegao iz radnje.

Šokirani vlasnik i njegovo supruga, koji još nisu došli sebi od pljačke kada im je odneto nakita u vrednosti od oko 110 hiljada evra, izašli su napolje i srećom preko puta njih bili su policajci u civilu iz susednog Malog Zvornika.

- Policajci iz komšiluka samo su pitali da je mladić istrčao iz njihove radnje i krenuli su za njim – priča vidno uzbuđen Milenko. - Uspeli su da ga stignu kod Autobuske stanice u Loznici, koja je udaljena nekoliko storina metara od mesta pljačke.

Kako nezvanično saznajemo, mladić je iz Bora, predat je lozničkim policajcima, koji će ga, posle kriminalističe obrade, odvesti kod dežurnog tužioca, koji će da odluči da li će za njega da zatraži protvor.Postoji opravdana sumnja da je, sa njim, u Loznicu, došla šira ekipa, da su iznajmili stamove, za slične „poduhvate“ i da bi mogli da budu locirani, držani pod kontrolom, pa čak i pohvatani, evenetualno, sa priborima za krađe i razbojništva u koja su, nažalost, u ovom delu Srbije bili uključeni i dojučearšnji policijski komandiri iz Loznice i Krupnja.

Zbog pljačke Dragićevića zlatare akteri su osuđeni na robije od četiri od devet godina, ali vlansik nikad nije dobio od suda pravosnažna rešenja, kako bi ih tužio za naknadu štete, mada je, i advokat, lično išao tim poslom u sud…
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije