„Više mesta za zatvorenike“ na novim lokacijama

D.L.

četvrtak, 15. 08. 2019. u 21:52

„Више места за затворенике“ на новим локацијама

Foto: D. Morača

Na sastanku je zaključeno da je stanje bezbednosti u svim kazneno-popravnim zavodima u Republici Srpskoj na odgovarajućem nivou

Pomoćnik ministra pravde u Vladi Republike Srpske za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija Pero Dunjić, održao je danas, u prostorijama Kazneno-popravnog zavoda Foča, sastanak sa direktorima kazneno-popravnih zavoda u Republici Srpskoj.

Ovom prilikom je razmatran preliminarni izveštaj Evropskog komiteta za prevenciju torture i nehumanog ili degradirajućeg tretmana ili kažnjavanja (CTP), a prema kojem je Kazneno-popravni zavod u Banjoj Luci dobio visoke ocene i priznanje za rad.

Kada je reč o smeštajnim kapacitetima, konstatovano je da će nastavkom izgradnje objekta novog zatvora a koja je počela danas, na lokaciji u Golom Brdu, Kazneno-popravni zavod Bijeljina dobiti jedan od najmodernijih zatvorskih kompleksa u BiH, čiji će kapacitet biti za ukupno 250 lica lišenih slobode.


PROČITAJTE I: Cela Srpska stala uz Srbe u Federaciji

Na sastanku je zaključeno da je stanje bezbednosti u svim kazneno-popravnim zavodima u Republici Srpskoj na odgovarajućem nivou te da se, u potpunosti, primenjuje Zakon o izvršnju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije