RS: Besplatan tehnički pregled autobusa

D. L.

četvrtak, 15. 08. 2019. u 23:46

РС: Бесплатан технички преглед аутобуса

foto V.Tripić

Sa ciljem povećanja bezbednosti đaka u saobraćaju će od 19. do 31. avgusta biti sprovedena besplatna kontrola tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa
SA ciljem povećanja bezbednosti đaka u saobraćaju u Republici Srpskoj će od ponedeljka, 19. avgusta, do subote, 31. avgusta, biti sprovedena besplatna kontrola tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.

U akciji besplatne kontrole tehničke ispravnosti autobusa učestvovaće 58 stanica za tehnički pregled koje su registrovane za tehnički pregled autobusa.

- Ovom akcijom, čiji je cilj povećanje bezbednosti đaka u saobraćaju i koja se tradicionalno sprovodi pred početak školske godine, svi subjekti koji učestvuju u sistemu bezbednosti saobraćaja pružaju mogućnost prevoznicima da pripreme svoje autobuse, izvrše tehnički pregled i uoče eventualne nedostatke, kako bi ih na vreme mogli otkloniti i vršiti bezbedan javni prevoz, navodi se u saopštenju.

Troškove vanrednog tehničkog pregleda autobusa snose stanice za tehnički pregled, odnosno on je besplatan za prevoznike.

PROČITAJTE JOŠ - Tehnički samo jednom godišnje

Spisak stanica tehničkog pregleda koje učestvuju u akciji dostupan je na internet stranici Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske u sekciji "Akcija 2019".

Uz resorno ministarstvo, akciju sprovode i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Privredna komora Srpske, Asocijacija stanica za tehnički pregled vozila, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez Srpske.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije