Načelnik opštine Stanari Dušan Panić i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić potpisali su ugovor o zajedničkom ulaganju u rekonstrukciju deonice regionalnog puta Tedin Han-Križ predračunske vrijednosti 6.561.870 KM. Reč je o radovima na poddionici Zelenkovići-Donji Vitkovci u dužini 8,2 kilometra, koji će u iznosu od oko 5.000.000 KM finansirati "Putevi Srpske", a sa 1.500.000 KM opština Stanari.


- Ovaj put će povezivati opštine Stanari, Prnjavor i Teslić sa federalnom opštinom Tešanj, rekao je Nešić novinaroma i dodao da su sredstva predviđena u srednjoročnom planu ovog preduzeća za 2019/2021. godinu.

PROČITAJTE JOŠ: Gradi se regionalni put Vraca-Trebević


On je naveo da opština Stanari mora da reši imovinsko-pravne odnose nakon čega će "Putevi Republike Srpske" podneti zahtev za izdavanje građevinske dozvole, te provesti postupak izbora najboljeg ponuđača, kao i stručno-tehnički nadzor.

- Očekujemo da u ovoj godini izaberemo najboljeg ponuđača, a da na proljeće krenemo sa radovima, koji bi trebali da traju 180 dana, rekao je Nešić.

Panić kaže da će opština Stanari izdvojiti i dodatna sredstva za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa duž trase.


- Trenutno nemamo problema u postupku eksproprijacije, izuzev što je dosta spora procedura. Radi se o tri katastarske opštine Cerovica, Ostržnja Donja, te Stanari, koja je već završena, rekao je Panić.

On je dodao da je reč o makadamskom putnom pravcu koji datira još od perioda uprave Osmanske vlasti.


Nenad Nešić direktor Puteva RS i Dušan Panić načelnik opštine Stanari