Na Jahorini će u četvrtak, 15. avgusta, biti svečano otvoren najduži planinski bob u regionu, najavljeno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".


Svečano otvaranje će biti održano u novom objektu pored veštačkog jezera, u neposrednoj blizini silazne stanice šestoseda Poljice.

Olimpijski centar "Jahorina" ističe da se planskim investicijama želi pozicionirati na mapi najpoželjnijih turističkih destinacija jugoistočne Evrope i kada je ljetna turistička sezona.


Izgradnja ove najveće letne, adrenalinske, atrakcije, planinskog boba na šinama čija je dužina 2.500 metara, ujedno i najvećeg u ovom delu Balkana, je samo jedan od segmenata uspešne strategije, naveli su iz ovog centra.


PROČITAJTE JOŠ: Jahorina - najveće gradilište u Republici Srpskoj


Prema programu, u 14.30 časova predviđeno je okupljanje učesnika na platou Poljice i organizovani odlazak šestosedom do vrha, u 15.00 časova okupljanje učesnika na polazu boba na šinama /pored veštačkog jezera/, u 15.15 časova program svečanog otvaranja i konferencija za medije kojoj će, osim visokih zvaničnika, prisustvovati direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić i predsednik Nadzornog odbora Nedeljko Elek.


Potom će u 16.00 časova na platou Poljice početi koncert estradne umetnice Ane Kokić.