DRUGI slučaj u razmaku od dva meseca trovanjem hranom u dobojskoj regiji, upozorenje je ugostiteljima da adekvatno čuvaju hranu u toplim danima.

Naime, tokom ove nedelje 12 osoba sa područja Teslića potražilo je pomoć u tamošnjem Domu zdravlja i dobojskoj Opštoj bolnici zbog stomačnih problema i sumnji u trovanje hranom.

Još se ispituju okolnosti koje su uzrokovale novo masovno trovanje, a zasada se sumnja na pekaru u Ulici Svetog Save, u centru Teslića.

- Konzumirao sam picu u ovoj pekari, koja važi za jednu od boljih u gradu - kaže Milija Trivunčević, jedan od pacijenata koji je potražio pomoć lekara.

PROČITAJTE JOŠ - TROVANjE HRANOM U NOVOJ VAROŠI: Petnaestak srednjoškolaca zadržano na bolničkom lečenju

Isto tvrdi i Saša Botić, koji je dodao da su svi koji su konzumirali peciva i pice u pekari u nedelju i ponedeljak imali probleme sa probavom.

Nezvanično, reč je o ugostiteljsko-prodajnom objektu "Daša", ali u policiji, koja ispituje ovaj slučaj, nisu dali zvaničnu potvrdu.

Prema dostupnim informacijama, zasada je kod jednog od pacijenata izolovana salmonela, a kod ostalih se čekaju nalazi analiza.

Pre dva meseca, nakon trovanja hranom u piceriji "San Remo" u Doboju, utvrđen je uzrok trovanja ukupno 15 bolnički zbrinutih osoba u Opštoj bolnici.