Gajić ostaje u pritvoru

O. MATAVULj

10. 08. 2019. u 07:20

Гајић остаје у притвору

Ubistvo Slaviše Krunića Foto D. Pozderović

Istraga o likvidaciji Slaviše Krunića iz Banjaluke ulazi u završnu fazu. Tereti se za učešće u likvidaciji vlasnika agencije "Sektor sekjuriti"

VRHOVNI sud RS je za još tri meseca produžio pritvor bivšem radniku "Sektor sekjuritija" Rodoljubu Gajiću (35), osumnjičenom za učešće u ubistvu vlasnika te agencije Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i ranjavanju Gorana Ilića.

Pritvor je produžen na zahtev Republičkog tužilaštva RS zbog bojazni da bi boravkom na slobodi Gajić mogao da ometa postupak skrivanjem dokaza i uticajem na svedoke, ali i zbog takozvanog uznemirenja javnosti.

Gajić, koji je bio Krunićev čovek od poverenja, tereti se da je ubijenom napadaču Željku Kovačeviću otkrivao podatke o navikama i kretanju svog gazde. Veruje se da su ubice upravo od njega saznale da je Krunić u kritično vreme boravio u vikendici u Glamočanima, jer mu se renovirao stan u Banjaluci.


PROČITAJTE JOŠ - Sahranjen Slaviša Krunić

Sumnja se i da je Gajić znao kada će ubistvo biti izvršeno jer je, prema rasporedu, trebalo da radi u noći kada je ubistvo izvršeno, ali se prethodno s kolegom zamenio za smenu. Nezvanično se pominjalo da je Gajić izdao Krunića, jer je Kovačeviću dugovao novac.

Istraga u celom slučaju intenzivno se vodi, a Tužilaštvo je nedavno zatražilo dopunu obdukcionog nalaza ubijenog Kovačevića, kako bi se utvrdilo kojim oružjem i sa koje udaljenosti je ubijen. Budući da je ranjeni Ilić pucao prema napadačima, verovalo se da je pogođen hicem iz pištolja.

- Rane na telu ukazivale su da bi se moglo raditi i o projektilu iz puške, pa se pojavila sumnja da je Kovačević stradao od "prijateljske vatre", odnosno da ga je usmrtio neko od napadača - kaže izvor blizak istrazi.


Rodoljub Gajić


Zločin se dogodio 22. aprila u Glamočanima kod Banjaluke. Ubice su Krunića u zasedi čekale na makadamskom putu u blizini njegove vikendice. Kada je džip "tojota", u kome se vozio s telohraniteljima, usporio na krivini, ubice su sa dve strane iz automatskih pušaka otvorile vatru. Krunić, koji je sedeo pozadi, rafalom je pogođen u glavu, a suvozač Pavlović u grudi. Vozač Ilić je ranjen u ruke i noge. U razmeni vatre ubijen je napadač Željko Kovačević, koji je pogođen u stomak.


BLISKI SARADNIK

RODOLjUB Gajić je u "Sektor sekjuritiju" radio sedam godina, a koliko poverenje je uživao kod Krunića svedoči činjenica da je bio zadužen za obezbeđenje njegove žene i dece, koju je čak vozio u školu. Da je reč o jednom od najbližih saradnika videlo se i tokom sahrane na kojoj je Gajić nosio kovčeg s Krunićevim telom i spustio ga u raku.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije