Banjalučanin iz Foče hoće u zatvor u Srbiju

V. Mitrić

četvrtak, 08. 08. 2019. u 14:26

Бањалучанин из Фоче хоће у затвор у Србију

Advokat Duško Tomić Foto V. Mitrić

Nenad Radinković poslat na izdržavanje kazne u zatvor u Istočnom Sarajevu. Porodica, koje zastupa advokat Tomić, traže da, odmah, bude prebačen

BANjALUČANIN Nenad Radinković, koji robija četvorgodipnju robiju, jer ga je Okružni sud u Banjaluci, pravosnažno osudio, proglašavajući ga odgovornim za smrt, u udesu u tom gradu, pre skoro punih deset godina, ovdašnjeg mladića Nikolu Đurovića, prebačen je iz zatvora u Istočnom Sarajevu u KPD Foča, rekao nam je njegov advokat Duško Tomić.


Pročitajte još: DVE TRAGEDIJE U ČETIRI SATA: Poginuli traktoristi


Radinković je, u BiH, izručen pre godinu dana, iz Belgije, po poternici Okružnog suda iz Banjaluke, pa je poslat na izdržavanje kazne u zatvor u Istočnom Sarajevu. I Radinković i njegova porodica, koje zastupa advokat Tomić, traže da, odmah, bude prebačen na izdržavanje kazne u Srbiju, čije državljanstvo ima.


Pročitajte još: Ljubavnika nagovarala da joj ubije muža, dobila 10 godina robije


- Čudno nam je da, iz bezbednosnih razloga, razloga prebačen u KPD Foča, gde kaznu ne izdržavaju ni oni koji su „povratnici“ u činjenju krivičnih dela u oblasti saobraćaja – kaže Tomić. -Otići ću u zatvor u Istočno Sarajevo da vidim kakva to opasnost preti mom klijentu. Sigurno mu ne preti porodica Đurović, koju, takođe, zastupan i nismo ni tražili odšetni zahtev, jer oni smatraju da nije on kriv za smrt njihovog sina jedinca. Ko onda može, danas, da preti Radinkoviću? Tražićemo odgovor i na to pitanje i zašto je u Foči.

Tomić podseća da je udes u kom je život izgubio devetnaestogogodišnji banjalučki mladić bio jeziv, „koji je vozio „punta“ i na koga je naleteo „audi“ za čijim volanom je bio Radinković kod koga je registrovana brzina od 168 kilometara na čas“! Radinkovićev advokat kaže da se Radinković „tokom godine dana suđenja branio ćutanjem, očigledno ne sluteći koliku će kaznu da dobije“.

- Ko je još učestvovao u udesu i kako se Radinkovićev auto našao na automobilu nesrećnog dečaka, nije raspravljano na sudu, ali se nadam da će doći do ponavljanja postupka - ističe Tomić. - Zasad je najvažnije da ode na izdržavanje kazne u Srbiju, a onda ćemo da radimo na tom slučaju korak po korak, u interesu pravde i prava.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)