Srpska dva sata bez interneta

O. M.

07. 08. 2019. u 13:41

Prekid kablova "paralizovao" u sredu optičku mrežu "M:tela" širom RS

Српска два сата без интернета

Problemi sa internetom,Depositphotos

KORISNICI "M:tel" mreže, ali i drugih provajdera u Republici Srpskoj, u sredu su skoro dva sata u potpunosti ostali bez internet- signala u celoj BiH.

Van pogona je bila mobilna 4G mreža, kao i sve vrste kućnih i poslovnih paketa, baziranih na optičkom internetu.

Do prekida je došlo oko 11 časova. Kako internet ove kompanije koristi veliki broj institucija Srpske, ali i javnih i privatnih preduzeća svi su na dva sata bili "paralizovani", barem kada je u pitanju onlajn poslovanje.

Milica Kondić, portparol kompanije "M:tel", potvrdila je da je tokom dana došlo do dvočasovnog zastoja u radu internet-servisa za većinu "M:tel" korisnika, usled fizičkog prekida optičkog kabla, na relacijama Banjaluka - Bijeljina i Višegrad - Užice.

- Tehničke ekipe kompanije hitno su intervenisale na terenu, te sada svi internet servisi funkcionišu bez problema - rekla je Kondićeva.

U "M:telu" ne navode šta je prouzrokovalo fizički prekid optičkih kablova. Nezvanično saznajemo da su istovremeno bila prekinuta glavna čvorišta optičkih kablova u okolini Prnjavora i Zvornika, ali nije saopšteno da li se radilo o slučajnosti, spletu nesrećnih okolnosti ili nekoj vrsti diverzije.

- Tako nešto nije zabeleženo više od 12 godina - tvrdi dobro upućeni izvor "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)