Smotra oldtajmera u Bijeljini

B. MILOŠEVIĆ

06. 08. 2019. u 21:48

Смотра олдтајмера у Бијељини

Foto B. M.

Na Trg kralja Petra Karađorđevića pristigli brojni zaljubljenici u stara vozila. Najstariji automobil na smotri bio je američki "vilis najt" iz 1927.

BIJELjINSKI oldtajmer klub, u saradnji sa gradskom upravom Bijeljine, organizovao je na Trgu kralja Petra Karađorđevića drugu smotru oldtajmera, na koju su pristigli brojni zaljubljenici u stara vozila iz Beograda, Šapca, Novog Sada, Slavonskog Broda i drugih gradova regije.

Bora Nastasić, predsednik oldtajmer kluba "Beograd", kaže da ovaj klub postoji od 2004. godine, i najbrojniji je klub u Srbiji.

- Imamo oko stotinu članova i 300 starih automobila. U Bijeljinu smo stigli sa 12 automobila, a u klubu imamo kamion iz Prvog svetskog rata, koji je učestvovao u proboju Solunskog fronta - "Pakardijev" kamion iz 1915. godine, a jedini u svetu smo vlasnici "Audijevog" kamiona, takođe iz Prvog svetskog rata - kaže Nastasić.

Branko Bogdanović iz Novog Sada dovezao je najstariji automobil na smotri, američki "vilis najt" iz 1927. godine.

- Ceo život se bavim restauracijom starih automobila, a na ovaj sam posebno ponosan, jer je zbog specifičnog sistema rada motora jedini takav u regionu.

Pročitajte još - "Fića" ljubav i porodična sreća

Đorđe Erdeljanović, iz Beograda, vlasnik je prelepe "opel olimpije" iz 1952, a Dobrivoje Lazić iz Šapca na smotru je dovezao "fijat topolino 500 C" iz 1948. godine.

- Ovim automobilom sam se bavio skoro šest godina dok ga nisam doveo u sadašnje stanje, i na njemu su skoro svi delovi originalni - kaže Lazić.

Američki "vilis najt" iz 1927.

NACIONALNA KLASA

DA se zaljubljenici u stara vozila prisete i "nacionalne klase", pobrinuo se Dragan Vladisavljević iz Batkovića, vlasnik "fijata 850", popularnog "fiće" iz 1982. godine.

Dragan kaže da bi uvek pre prodao neki luksuzniji automobil nego što bi se odrekao "fiće", porodičnog ljubimca.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije