KOBAN ODMOR ZA DVOJICU DRUGARA: Došli iz Austrije u rodnu Bijeljinu, pa potonuli zajedno sa čamcem

O. MATAVULj

ponedeljak, 05. 08. 2019. u 18:23

КОБАН ОДМОР ЗА ДВОЈИЦУ ДРУГАРА: Дошли из Аустрије у родну Бијељину, па потонули заједно са чамцем

Foto Avaz

Okončana potraga za Cvikom Simićem i Ljubom Mićićem, koji su nestali u Savi. Iz reke izvučeni u ponedeljak ujutro ispod mosta na Rači, kod skele u Jameni

TELA Cvike Simića (56) i Ljube Mićića (56) iz Bijeljine, koji su u subotu nestali kada je potonuo njihov čamac, pronađena su u ponedeljak u reci Savi.

Tela su iz reke izvučena u jutarnjim časovima ispod mosta na Rači, odnosno nizvodno kod skele u Jameni, nakon što ih je voda izbacila na površinu.

U PU Bijeljina saznajemo da je jedan ribar kod mosta na Rači u vodi uočio leš, što je odmah i prijavio. Svojim čamcem je pratio telo sve do dolaska pripadnika Granične policije BiH koji su ga izvukli iz vode. Identifikacijom je utvrđeno da je reč o Ljubi Mićiću. Nešto kasnije kod skele u Jameni, uočeno je i drugo telo i identifikacijom je takođe potvrđeno da se radi o Cviki Simiću. U oba slučaja kriminalistička policija je izvršila uviđaj i tela su prevezena na patologiju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Simić i Mićić nestali su u subotu 15.20 kada je, pod nerazjašnjenim okolnostima, došlo do prevrtanja njihovog čamca koji je potonuo u Savu.

Pročitajte još - Sa čamcem potonuli u reku

Dramatičnu borbu za život s obale je gledao ribolovac Rajo Knežević, koji je u neverici ispričao da ništa nije mogao da učini kako bi ih spasao.

- Bili su nekih 300 metara udaljeni od mene. U jednom trenutku čamac je počeo da se vrti ukrug. Okrenuo se tri-četiri puta i potonuo. Ne mogu da shvatim šta se dogodilo - ispričao je Knežević.

On kaže da je delovalo kao da je penta prevagnula i povukla jednu stranu čamca ka dnu.

- Dva puta sam ih čuo kako dozivaju pomoć, a onda su nestali pod vodom. Ništa nisam mogao učiniti, jer nemam čamac, niti znam da plivam. Ubrzo su došli neki momci s čamcem i zaranjali su i tražili ih, ali ništa nisu pronašli - kaže Knežević.

Za telima su dva dana tragali ronioci kluba "Panteri", Civilna zaštita, Granična policija BiH sa čamcima, te pripadnici bijeljinske Žandarmerije, a korišćen je i sonar.

Pročitajte još - BRODOLOM NA DUNAVU: Sedmoro se udavilo, 21 turista nestao; Male šanse za pronalazak preživelih (FOTO/VIDEO)

RADILI U AUSTRIJI

NESTALI Cviko Simić i Ljubo Mićić radili su u Austriji i obojica su došla na odmor u rodnu Bijeljinu. Ljubo je inače blizak rođak gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića.

- Obojica su iz mog rodnog sela Gradac i s obojicom sa bio u familijarnim, rodbinskim vezama - rekao je Mićić, navodeći da je cela porodica u šoku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije