Protić: Slavi se zločin i etničko čišćenje

S. Mišljenović

03. 08. 2019. u 16:51

Протић: Слави се злочин и етничко чишћење

Slobodan Protić

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Slobodan Protić istakao je da proslava “Oluje” u Hrvatskoj jedinstvena po tom što ni jedna druga država na svetu ne slavi etničko čišćenje, progone i ubistva
Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Slobodan Protić istakao je da proslava “Oluje” u Hrvatskoj jedinstvena po tom što ni jedna druga država na svetu ne slavi etničko čišćenje, progone i ubistva. Na taj dan, kako kaže Protić, u Republici Srpskoj i Srbiji će se prisluživati sveće za stradale, što jedino i priliči obeležavanju najvećeg etničkog čišćenja u Evropi posle Drugog svetskog rata.


Pročitajte još: CRNOGORCI SLAVE "OLUJU" SA HRVATIMA: Podgorica opet šalje izaslanika u Knin


-Slavljenici se ne bave samo relativizacijom i minimiziranjem zločina, nego ga proslavljaju kao neku pobedu, kao ratni uspeh i kao junaštvo. Stvaranju etnički čiste Hrvatske prethodilo je proterivanje 250.000 Srba, te ubistva hiljada civila, žena i dece. To niko ne može izbrisati ili prepraviti, kao što se ne može izbrisati i relativizirati zločin u NDH u Drugom svetskom ratu. Sve ostalo je dnevna politika i takmičenje u prikupljanju glasova ekstremista – istakao je Protić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije