PANTELINSKI DANI: Zabava i veselje na vodi

B.MILOŠEVIĆ

subota, 03. 08. 2019. u 16:15

ПАНТЕЛИНСКИ ДАНИ: Забава и весеље на води

Savska regata,foto B.Milošević

Tradicionalna manifestacija "Pantelinski dani otpočela Savskom regatom
Tradicionalna manifestacija "Pantelinski dani" koja se tradicionalno organizuje u čast Svetog Pantelejmona, slave grada Bijeljina, ove godine je otpočela Savskom regatom, koja se zbog niskog vodostaja Drine, po šesti put organizuje na reci Savi.

Na trasi dugoj 24 kilometra,od graničnog prelaza Subotište u Crnjelovu,do cilja u Sremskoj Rači,oko 10 časova isplovio je veseli karavan od 200 raznih plovila sa oko 1000 ljubitelja reke iz Srbije, Semberije, Austrije, Švedske...

Organizator regate je grad Bijeljina i Turistička organizacija, a o bezbednosti učesnika regate brinuli su pripadnici granične policije, PU Bijeljina, ronioci, vatrogasci, civilna zaštita i mobilne ekipe bijeljinskog Doma zdravlja.

Pročitajte još: Održana peta po redu Savska regata


- Muzika,roštilj,piće,druženje i višečasovna zabava na vodi-šta nam više treba - kaže Mladen Pajić, kapiten ekipe "Dukat" iz Broca, na čijem brodiću se od jutarnjih sati okretalo prase.

Đurica Poznan iz Beograda predvodio je ekipu "Srbija do Tokija" i kako reče, redovni su učesnici Savske regate.

Najviše pažnje privukla je simpatična ženska posada iz Jamene, sa Zdenkom Savčević, Majom Cimarac i Oljom Mihajlović,kao i najmlađi učesnici porodice Kojić koji su na regatu pristigli iz Austrije.

- Tempiramo godišnji odmor u vreme održavanja regate,jer ovakve zabave nema u Austriji,kaže Glišo Kojić,u čijoj ekipi su bili njegov sin Perica,dvoipogodišnji unuk Gligor i petogodišnja unuka Slavica.


Na startu učesnike i brojne goste pozdravio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, istakavši da kiša i loše vreme od prethodne noći nisu sprečili prave ljubitelje reke da se okupe u ovolikom broju.

- Ove godine imamo goste iz Beograda, Višnjićeva, Sremske Rače, Jamene, a samo iz Brčkog je pristigla ekipa sa 25 čamaca. Od naredne godine ova manifestacija će dobiti međunarodni karakter, pa očekujemo goste iz cele Evrope - kaže Mićić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije