Poljoprivredni proizvođači koji su zainteresovani da se bave organskom proizvodnjom, od 1. januara 2020. godine imaće mogućnost da koriste usluge sertifikacione kuće „Organic Control System“ i u Republici Srpskoj, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

„Organic Control System“ je nezavisno i nepristrasno telo za kontrolu i sertifikaciju organske proizvodnje hrane, proizvoda sa oznakama Geografskog porekla, proizvoda sa oznakom „Dunav soja“ kvaliteta kao i proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“ koji već godinama posluju u Subotici, Srbiji.

Krajem maja meseca u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske održan je sastanak sa predstavnicima ove sertifikacione kuće kada je razgovarano o otvaranju poslovne jedinice na teritoriji Republike Srpske.

PROČITAJTE JOŠ - Ajvar pripremaju i za Dubai

Zahvaljujući zalaganju Ministarstva ova aktivnost je uspešno realizovana, te je „Organic Control System“ ovlašćen je za obavljanje poslova kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji za 2020. godinu u Republici Srpskoj.