SLAVIŠA Ratković (53), iz Trebinja, koji je hicem iz pištolja ubio svoju suprugu Ljiljanu Ratković (51) pa pucao sebi u glavu, preminuo je u Kliničkom centru u Podgorici od posledica samoranjavanja, potvrdilo je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju.

Ratković je više od 20 dana u komi ležao na odeljenju intenzivne nege, ali je i pored svih napora lekara da mu spasu život, podlegao povredama. On je čudom i preživeo pucanj, posebno zbog činjenice da je nakon toga satima ležao ranjen i da je izgubio dosta krvi.

PROČITAJTE JOŠ - DETALjI ZLOČINA U TREBINjU: Pištolj izvukao iz ukrasne kese

Zločin, koji je potresao Trebinje, dogodio se 2. jula oko 15.30 u zgradi Fonda zdravstvenog osiguranja RS, gde je radila ubijena Ljiljana, inače ćerka ratnog načelnika Trebinja Božidara Vučurevića. Satima se o tome ništa nije znalo sve do 19 časova kada se Ljiljanin brat Zoran obratio policiji.

- Čovek se zabrinuo jer mu se sestra nije javljala na telefon. Znao je da je ona do 16 časova dežurna na šalteru za overavanje knjižica. Budući da se nije javljala otišao je do zgrade Fonda i ispred uočio Slavišin automobil - rekao je, za "Novosti", izvor blizak istrazi.

On kaže da je brat odmah posumnjao da se nešto čudno dešava, jer su Ljiljana i njen suprug u poslednje vreme bili u lošim odnosima. U braku su bili oko 30 godina, ali su se petnaestak dana pre zločina razišli, posle višednevnih svađa.

- Ljiljanin brat je to prijavio policiji i tako je i otkriven stravični zločin - pojašnjava izvor iz policije.

Dežurni tužilac Žarko Milić tada je objasnio da je Ljiljana ubijena za šalterom na kojem je radila. Pucano joj je u glavu, a sve su snimile nadzorne kamere u zgradi.

- Muž je prvo došao na šalter gde žena radi, pa otišao. Vratio se dvadesetak minuta kasnije sa ukrasnom kesom u ruci. Prišao je šalteru za overavanje knjižica i pucao u nju iz pištolja, a onda i sebi u predelu uha - rekao je Milić.


NASILjE U PORODICI

NAKON zločina, slučaj je kvalifikovan kao teški oblik nasilja u porodici sa smrtnim ishodom. Kao motiv zločina pominjale su se bračne nesuglasice, a nakon što tužilaštvo dobije potvrdu o smrti biće primorano da obustavi istragu.