DODIK POSLE OPTUŽBI KOMŠIĆA: Prvo da se ispita ko je hteo da ubije Vučića

Tanjug

sreda, 10. 07. 2019. u 19:00

ДОДИК ПОСЛЕ ОПТУЖБИ КОМШИЋА: Прво да се испита ко је хтео да убије Вучића

Predsedavajući i sprski član Predsedništva BiH Milorad Dodik Foto Tanjug

Dodik je istakao i da Komšić, ali i drugi, treba da cene činjenicu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio u Srebrenici, gde su, podseća, pokušali da ga ubiju
Predsedavajući i sprski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je hrvatskom članu Željku Komšiću, koji je izneo teške optužbe na račun Srbije i RS u vezi sa zločinom u Srebrenici, da bi Komšić, pre svega, morao da izda nalog da se ispita ko je i kako hteo da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima pre nekoliko godina.


Dodik je, u izjavi za Tanjug, istakao i da Komšić, ali i drugi, treba da cene činjenicu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio u Srebrenici, gde su, podseća, pokušali da ga ubiju.


"Kada na to odgovore, može se razgovarati o nekim drugim stvarima", poručio je Dodik i dodao da je Srbija daleko važnija i moćnija "priča" nego što može Komšić bilo šta da kaže o njoj.


"Pre svega bi morao da da nalog da se ispita kako su hteli i ko je hteo da ubije Vučića, kada je već bio tamo, a ne da na ovaj način opet vraća stare teme i stare igre, ne obazirući se na ono što oni čine i kako čine", rekao je Dodik.


PROČITAJTE JOŠ: Dodik: Tači nam neće nedostajati


Dodik je rekao da je Srebrenica mesto stradanja, ali ne samo Bošnjaka, kako Komšić želi da prikaže, već i masovnog stradanja Srba.


On je istakao da svakako treba odati poštu svakoj žrtvi, bošnjačkoj, hrvatskoj, srpskoj i svakoj drugoj, ali da pokušaji da se negiraju srpske žrtve i da se favorizuju samo jedne - minimiziraju i samo stradanje Bošnjaka.


Dodik je primetio da je Komšić, u nizu izjava govorio veoma loše o Srbiji.


Kao primer je naveo Komšićevu reakciju, od pre nekoliko dana, na izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, koji je upitao šta bi rekli kada bi Srbija najavila da će voditi zajedničku spoljnu politiku sa Republikom Srpskom, kao špto su to učinile Tirana i Priština.


"Ja to isto pitanje postavljam - šta bi rekli da se mi dogovorimo ovde da RS putem diplomatskog sistema Srbije bude zastupljenja u svetu. Šta bi onda oni rekli? To je realno pitanje. Kako je to nekome dopušteno, a nekome nije? Kako postoje jedna prava za jedne, a ne i za druge", upitao je Dodik.


Hrvatskom članu Predsednistva BiH, Željku Komšiću, sutrašnja komemoracija povodom 24 godine od zločina u Srebrenici, bila je povod da optuži Srbiju i Republiku Srpsku za navodno veličanje genocida u Srebrenici, a vlasti u Srbiji da nisu odustale od "pogromaškog projekta SANU", te da se, pošto nisu kažnjene za Srebrenicu, kako kaže, "nadaju se da će moći ponovo da urade isto".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Nikola Petrović

11.07.2019. 13:37

E pa narode, Srebrenica se nalazi pod jurisdikcijom Republike Srpske, i što ovaj bulazni o policije BiH. Namještaljka pogledajte yo tube. Kakvo kamenje koje gluposti! Predstava za široke javne mase u Estman koloru!