Rekonstrukcija OŠ Obudovac zahvaljujući donaciji iz Srbije

D.L.

sreda, 10. 07. 2019. u 17:41

 Реконструкција ОШ Обудовац захваљујући донацији из Србије

Foto P. Milošević

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović potpisala je početkom mjeseca pojedinačne sporazume o finansiranju projekata donatorskim sredstvima Vlade Srbije u iznosu od 9,3 miliona evra
- Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je da je ova opština od Vlade Srbije dobila 50.000 evra donatorskih sredstava koja će biti utrošena za rekonstrukciju Osnovne škole "Obudovac" u Obudovcu.

On je dodao da će opština Šamac narednih dana izraditi projekat adaptacije unutrašnjosti škole i, na osnovu procene, u julu očekuju da raspišu tender za izbor izvođača radova.


-Na šamačkom području imamo četiri osnovne škole - u Šamcu, Crkvini, Gornjoj Slatini i Obudovcu. Škole u Gornjoj Slatini i Obudovcu nisu sanirane u skorije vrijeme i, imajući to u vidu, prepoznat je značaj rekonstrukcije škole u Obudovcu i ovih 50.000 evra biće iskorišteno tokom narednih meseci, rekao je Milićević.


Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović potpisala je početkom mjeseca pojedinačne sporazume o finansiranju projekata donatorskim sredstvima Vlade Srbije u iznosu od 9,3 miliona evra sa gradonačelnicima i načelnicima 42 jedinice lokalne samouprave.


Srbija je u okviru mehanizma saradnje Srpskoj do sada odobrila 24,4 miliona evra donatorskih sredstava koja se realizuju putem Ministarstva finansija Srpske.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije