GORELA ADVOKATSKA KANCELARIJA U CENTRU BANjALUKE: Požar izazvao računar? (FOTO)

O. MATAVULj

utorak, 09. 07. 2019. u 18:12

ГОРЕЛА АДВОКАТСКА КАНЦЕЛАРИЈА У ЦЕНТРУ БАЊАЛУКЕ: Пожар изазвао рачунар? (ФОТО)

OŠTEĆEN Branko Gudalo (levo) Foto D. Pozderović

U banjalučkom naselju Nova Varoš izgorela kancelarija poznatog advokata Branka Gudala. Uz kancelariju, uništeni i svi dokumenti i dokazi

KANCELARIJA advokata Branka Gudala izgorela je u požaru, koji je U ponedeljak izbio u banjalučkom naselju Nova Varoš. Požar je buknuo oko 2.45, u Ulici Pave Radana i nakon dojave lokalizovali su ga pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka. Gudalo za "Novosti" kaže da se najverovatnije radi o nesrećnom slučaju, i da požar nije podmetnut.

- Po svemu sudeći, požar su izazvale neispravne električne instalacije. Zgrada je dosta stara, instalacije godinama nisu menjane i verovatno je njihova dotrajalost prouzrokovala požar - kaže Gudalo.

On navodi da mu je u požaru pričinjena velika materijalna šteta, i da su pored kancelarije uništene i stotine sati posla, jer su izgoreli svi dokumenti i dokazi koje je čuvao u kancelariji, kao i računari.

- Nadam se da ću to nekako uspeti da nadoknadim - kaže Gudalo.

Nezvanično saznajemo da je tokom uviđaja utvrđeno da je požar krenuo "iznutra". Nisu pronađeni tragovi, koji ukazuju na podmetanje bombe ili nekakve zapaljive materije.

- Prvi nalazi istrage ukazuju da je najverovatnije došlo do zapaljenja modema ili računara, koji su bili povezani na produžni kabal. Ipak, tačan uzrok požara znaće se nakon što veštak protivpožarne zaštite dostavi svoj nalaz i mišljenje - kaže izvor blizak istrazi.

PROČITAJTE I: „NOVOSTI“ ISTRAŽUJU: Šta stoji iza masovnog odlaska radne snage iz RS

Branko Gudalo advokaturom se bavi više od 20 godina. Važi za jednog od najpoznatijih banjalučkih krivičara, a pre toga je radio i kao sudija banjalučkog Okružnog suda. U karijeri je branio veliki broj optuženih za višemilionska razbojništva banaka, zlatara, pošta, trgovinu narkoticima...


UNIŠTENA Izgorela kancelarija Branka Gudala,Foto Vatrogasci

Branio je Miljana Vujića iz Bileće, kada je osuđen da je iz krvne osvete pokušao da ubije tadašnjeg komandira Granične policije, zatim policijskog inspektora Srđana Radulovića ili sada odbeglog navijača FK Borac Dejana Kostića Delu.


VEŠTAČENjE U TOKU

PORTPAROLKA Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Maja Đaković Vidović kaže da je uviđaj obavio dežurni tužilac Milan Rosić i inspektori PU Banjaluka.

- Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne mere i radnje, kao i veštačenja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti nastanka požara - rekla je Đaković Vidovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

vili

09.07.2019. 19:18

Pozar je krenuo iznutre a ploca sa osiguracima je napolju ?Netreba ni napominjati da je ,, neozbiljno " ne imati rezervnu bazu podataka .