Na niovu države BiH ne postoji želja da se podigne optužnica za slučaj napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici pre četiri godine, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.


On je novinarima u Banjaluci rekao da smatra da za optužnicu ima materijala za taj slučaj napada na Vučića.


Lukač je, kako je prenela ATV, rekao da taj slučaj napada na predsednika Vučića nije u nadležnosti MUP-a Srpske.


Tog 11. jula 2015., Vučić je kao tadašnji premijer Srbije prisustvovao komemoraciji u Memorijalnom centru u Potočarima, kod Srebrenice, a nakon toga je na ulazu u groblje, gde je trebalo da oda poštu žrtvama najpre pogođen kamenom u lice i tom prilikom lakše povređen i slomljene su mu naočare.


Na njega je nasrnula razularena masa, ali su Vučić i ljudi iz pratnje evakusani, dok su, uz pogrdne povike, prema njima leteli cipele, falše pune vode i kamenje.


Inspiratori i počinoci ovog napada do danas nisu identifiovani niti je pokretan bilo kakav postupak.LUKAČ: BEZBEDNOSNA SITUACIJA ZADOVOLjAVAJUĆA, POSEBNA PAŽNjA BIĆE POSVEĆENA PITANjU MIGRANATA


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da je u prvih šest meseci ove godine bezbednosna situacija u Srpskoj zadovoljavajuća, ali da će posebna pažnja biti posvećena pitanju migranata jer je njihov priliv u BiH veći za 200 odsto nego lani.

"Veći je priliv migranata u prvih šest meseci ove godine u odnosu na prošlu godinu, ali smo uspeli da građane Republike Srpske zaštitimo od krivičnih dela koja bi mogli da počine migranti", rekao je Lukač novinarima u Banjaluci nakon Kolegijuma ministra unutrašnjih poslova, na kojem je analizaran nad ovog ministarstva.

PROČITAJTE JOŠ - DOBROVOLjNI DAVALAC KRVI: Spasao život znanim i neznanim

"MUP Srpske je spreman dati 100 policajaca da rade sa Graničnom službom BiH", rekao je Lukač, preneli su banjalučki mediji.

Na kolegijumu je bilo reči i o obezbeđivanju skupa u Potočarima, gde će, kako kaže ministar, biti prisutan veliki broj policajaca.