Pop trgovac eksplozivom brani se sa slobode

O. MATAVULJ

05. 07. 2019. u 12:40

Saslušan sveštenik Bojan Glišić, uhapšen sa eksplozivom koji je nameravao da proda prikrivenim istražiocima. Nije imao branioca i nije negirao optužbe za koje se tereti

Поп трговац експлозивом брани се са слободе

Bojan Glišić / Facebook / Foto MUP Republike Srpske

BOJAN Glišić (38), pravoslavni sveštenik Dabrobosanske mitropolije, koji je uhapšen zbog šverca eksplozivom, nakon saslušanja u Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu pušten je na slobodu. Portparol Tužilaštva Neven Kramer za "Novosti" kaže da se postupak protiv osumnjičenog sveštenika nastavlja, ali da će se braniti sa slobode.

- MUP RS je protiv sveštenika podneo izveštaj Tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Budući da su uz izveštaj već dostavili sve dokaze protiv osumnjičenog, predmetni tužilac je ocenio da ne postoje razlozi za predlaganje mere pritvora - rekao je Kramer.

Nezvanično saznajemo da pop Glišić tokom saslušanja nije imao branioca, niti je negirao krivicu jer je praktično uhvaćen na delu.

Kao što su "Novosti" pisale, Glišić je uhapšen u okviru akcije "Lotika" kada je prikrivenim istražiocima Uprave za teški i organizovani kriminal MUP RS prodao određenu količinu eksploziva. Da šok bude još veći, na primopredaju je poveo i svoju decu, koju je vozio u istom automobilu sa "naručenim" eksplozivom.

U pretresima policija je kod njega pronašla i oduzela dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, rasprskavajuću minu usmerenog dejstva, takozvani MRUD, više municije različitog kalibra, nekoliko SIM kartica i mobilnih telefona.

Petar Glišić, otac uhapšenog sveštenika, pojedinim medijama je potvrdio da je eksploziv pronađen kod njegovog sina u automobilu.

- Nikad niko u porodici nije bio kriminalac. Normalna smo familija koja nikada nije imala problema sa zakonom, ali u današnje vreme sve se može. Od strane policije sve je bilo korektno. Našli su neke stvari koje se ne smeju držati, i to je to. Bojan nikada nije imao problema sa zakonom - rekao je Petar.


SPC BEZ KOMENTARA

IAKO je u okviru akcije pretresen i parohijski dom u Borikama kod Rogatice, gde je Glišić službovao poslednja dva meseca, Srpska pravoslavna crkva se i dalje ne oglašava povodom ovog nezapamćenog skandala. Na upit iz "Novosti" dva dana niko nije odgovorio, a zaposleni u Dabrobosanskoj mitropoliji navode da niko, sem mitropolita Hrizostoma, nema pravo da daje izjave za medije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

РОБИА

05.07.2019. 15:31

Ma samo tako ! Znachi zakona nema i ne vazhi.....Vidimo gde smo.Znachi bez oruzhja nikuda .

Rade Bg

05.07.2019. 17:37

R.S.je puna oruzija municije exploziva bombi i drugog arsenala.Cuj Policijska AKCIJA! Pa svaka kuca ima sve to. Da li ne treba da ima u muslimanskom okruzenju? Kada je svadba to se puca iz kalasnjikova samo tako. I VI BEDNICI STE NASLI JEDNOG POPA. Bravo za akciju. DEBILI.

Savesni Naprednjak - EU !

05.07.2019. 18:19

Šta je sad? Jel vama možda krivo ? Što ste bre svi toliko ljubomorni i zli !?