Okružni sud u Banjaluci produžio je pritvor prof. dr Nenadu Suziću (69), bivšem ministru prosvete RS i redovnom profesoru banjalučkog Univerziteta, zbog sumnje da je seksualno zlostavljao 14-godišnju devojčicu iz Banjaluke.

- Rešenjem Okružnog suda u Banjaluci produžen je pritvor prema osumnjičenom N.S. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo obljuba sa detetom mlađim od petnaest godina. Po ovom rešenju pritvor može trajati još najduže dva meseca, odnosno do 5. septembra - saopštio je Okružni sud.

Suzić je uhapšen 5. juna i pritvoren je zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svedoke, kao i zbog težine krivičnog dela i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda.

Pročitajte još - HAPŠENjE U BANjALUCI: Bivši ministar u Vladi RS osumnjičen za zlostavljanje 11-godišnjakinje

Tužilaštvo Suzića tereti za obljubu sa detetom mlađim od 15 godina, za koje je zaprećena kazna od najmanje osam godina zatvora i izuzeto je od ublažavanja kazne. Suzić je tokom saslušanja negirao optužbe.

Celi događaj odigrao se početkom juna i ranijeg zlostavljanja nije bilo. Devojčica je tada navodno bila u Suzićevoj kući i kada su ostali sami on je to iskoristio da je dodiruje i pipka po telu. Da je znao šta radi govori i to da je devojčici rekao da o tome nikome ne sme pričati i da će to ostati njihova tajna. Međutim, devojčica je to odmah prijavila svojim roditeljima koji su se obratili policiji.