PRIJAVA PROTIV ČELNIKA MIKROFIN OSIGURANjA: Zakinuli firmu za 585.000 maraka

O. MATAVULj

28. 06. 2019. u 21:01

ПРИЈАВА ПРОТИВ ЧЕЛНИКА МИКРОФИН ОСИГУРАЊА: Закинули фирму за 585.000 марака

Sedište MUP RS

Njima se na teret stavlja da su počinili krivična dela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje isprava. Sa nepostojećim preduzećima pravili ugovore o reklamama

UPRAVA kriminalističke policije MUP RS podnela je krivičnu prijavu protiv direktora "Mikrofin osiguranja" Željka Pene iz Banjaluke, regionalnog menadžera te firme u Bijeljini Nedeljka Mitrovića iz Lopara i Ognjena Kajteza iz Zvornika, zbog sumnje da su oštetili "Mikrofin osiguranje" za 585.000 maraka.

U izveštaju, koji je dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, njima se na teret stavlja da su počinili krivična dela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje isprava. Sve se, kako navode u MUP RS, odigralo od januara 2016. do septembra 2018. godine.

- Pena se sumnjiči da je, kao direktor "Mikrofin osiguranja" na osnovu ugovora o reklami, koji je zaključen sa nepostojećim firmama, i ispostavljenim fakturama nepostojećih firmi potpisao naloge za prenos novčanih sredstava na račune fizičkih lica - navode u MUP RS.

Kako saznajemo, radilo se o fakturama firmi "Silker BiH" d.o.o. Zvornik, "Silker M" d.o.o. Bijeljina, "Pano sistem" d.o.o. Brčko i "Imprimis" d.o.o. Zvornik. Te nepostojeće firme zastupao je drugoosumnjičeni Ognjen Kajtez, koji je sa "Mirkofinom" i potpisao ugovor o reklami.

Pročitajte još - Uhapšeni bivši čelnici Triglav osiguranja

- Kajtez se sumnjiči da je u ime nepostojećih firmi sačinio fakture neistinitog sadržaja. Potom je lično podizao novac sa računa, čime je za sebe pribavio imovinsku korist u iznosu od 585.000 KM - saopštio je MUP RS.

Pojašnjavaju da je trećeosumnjičeni Nedeljko Mitrović, kao regionalni menadžer i odgovorno lice "Mikrofina osiguranja" za Bijeljinu, pribavljao i matičnoj kući dostavljao rešenja o registraciji spornih firmi neistinitog sadržaja, jer ti pravni subjekti nisu bili upisani u sudski registar kod nadležnih sudova.

Željko Pena Foto Mikrofin

BEZ KOMENTARA

U "MIKROFIN osiguranju" nisu želeli da komentarišu navode iz prijave MUP RS, uz obrazloženje da o tome zvanično nisu ni obavešteni. Ni prijavljeni direktor Željko Pena nije bio dostupan za komentar, jer se, kako nam je rečeno, nalazio na putu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije