PRIPADNICI MUP RS uhapsili su u Istočnom Sarajevu Dušana Šilja, koga je crnogorska policija osumnjičila za teško ubistvo Stefana Šarovića (31) u Đenovićima kod Herceg Novog. Šilj, koji ima državljanstvo BiH, uhapšen je na osnovu međunarodne poternice. Potom je prevezen u Banjaluku, gde su ga saslušali istražioci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS.

Pročitajte još: Uhapšen Dušan Šilj, dovodi se u vezu sa likvidacijom u Crnoj Gori

- Osumnjičeni je uhapšen na osnovu poternice Interpola Podgorica. Pripadnici MUP Republike Srpske i Crne Gore nastavljaju intenzivnu saradnju u cilju rasvetljavanja teškog ubistva koje se dogodilo 6. juna u Đenovićima u Crnoj Gori - rekla je portparolka MUP RS Danica Gnjatović.

Pročitajte još: NOVI DETALjI LIKVIDACIJE U ĐENOVIĆIMA: Stefan Šarović ubijen u dvorištu vile

Nakon saslušanja Šilj je pod velikim merama obezbeđenja, obučen u pancir i sa šlemom na glavi, sproveden u Sud BiH u Sarajevu. Nakon ročišta sud mu je odredio privremeni pritvor od 18 dana, koji mu ističe 14. jula ili do nove odluke suda.

Tokom ročišta Šiljev branilac, advokat Neđo Šutanović se protivio izručenju u Crnu Goru, navodeći da je njegov klijent državljanin BiH.

- Šilju je određen privremeni pritvor i sada se čeka dokumentacija iz Podgorice da bi moglo da se odluči o eventualnoj ekstradiciji i njegovom prebacivanju u Crnu Goru - navodi izvor blizak pravosuđu.

Tokom ročišta nisu pominjani detalji zločina za koje je Šilj osumnjičen, niti dokazi na osnovu kojih se tereti za likvidaciju Šarovića.

Policija privodi Dušana Šilja

Podsetimo, Stefan Šarović ubijen je 6. juna u dvorištu vile "Akacija hil" u Đenovićima. Na njega je ispaljeno šest hitaca. Beživotno telo pronađeno je u dvorištu tog velikog kompleksa u kom je navodno živeo. Retki meštani koji su hteli da razgovaraju sa nama kažu da nisu ni znali da je tu boravio. Drugi tvrde da je u naselju samo čuvao nečiji stan, a kuću je imao u Bijeloj. Konfiguracija terena, činjenica da je kompleks "Akacija hil" ograđen zidom i u gustom zelenilu potvrđuje iskaze meštana koji kažu da nisu ni čuli ni videli ništa neobično u vreme kada se desilo ubistvo.

Inače, Šarović je važio za bezbednosno interesantno lice, a navodno je bio blizak sa porodicom Roganović - Duškom, Nikom i Vladimirom. Ipak, prema operativnim saznanjima, nije bio član ni "kavačkog" ni "škaljarskog klana".

Mesto ubistva Šarovića

POTRAGA ZA IVOVIĆEM

SUMNjA se da je likvidacija Šarovića povezana sa obračunima unutar narko-kartela. Osim Šilja, zbog ove likvidacije crnogorska policija traga i za Nikolom Ivovićem.