NEKOLIKO poslanika opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske, naveli su danas da imaju tri zahteva pred sutrašnji skup koji organizuju u parku Mladen Stojanović u Banjaluci.

Ipak, danas su zvanično saopštili dva, dok će treći, kako su najavili, izneti sutra.
Poslanik PDP-a Draške Stanivuković je kazao da je prvi zahtev da se vrati mogućnost organizovanja okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci.

Pročitajte još: Predsednik SP Petar Đokić: Usvojen koalicioni sporazum, sledi ujedinjenje sa SPS-om

- Hoćemo Trg. Ako su mogli stari Rimljani, Grci, mogu se i građani Banje Luke okupljati na trgu. Drugi zahtev je da se stane sa legitimisanjem građana koji stoje ili sede u porti Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci ili oko hrama – kazao je danas Stanivuković.

Rekao je i kako za sutrašnje okupljanje imaju podršku grupe „Pravda za Davida“, te da nemaju nameru organizovati dolaske autobusima iz drugih opština u Banjaluku, da neće biti zastava, transparenata...

Naglasio je i da je ovo prvo u nizu okupljanja koje će biti organizovano.
Upitan koliko očekuje ljudi, Stanivuković je istakao da se „ne bave brojkama“, ali da se nada velikom odzivu i dolasku nekoliko hiljada ljudi.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović apelovao je na sve da ne prave incidente.
-Pozivam građane da dođu, ne da nama pruže podršku, nego da se bore za svoja prava – dodao je Vukanović.

Poslanik Jelena Trivić (PDP) je kazala da je mirno okupljanje ustavno pravo, te da opozicionari koji organizuju sutrašnji skup, imaju podršku svojih stranaka.
-Pozivamo i sve ljude koji su obespravljeni, poniženi i koji smatraju da ne žive u slobodnom demokratskom društvu, da iskažu svoje nezadovoljstvo radom organa vlasti. Okupljanje nije na mestu na kojem smo tražili, nije na Trgu Krajine, nego u parku Mladen Stojanović, ali to nas nije omelo – kazala je Trivićeva.