KATOLIČKA crkva u BiH uzdrmana je novim skandalom, ponovo u glavnoj ulozi sa pohotnim sveštenikom Ivanom Kopićem, sada već odlazećim derventskim župnikom, koji je avgusta prošle godine ostao upamćen po seks-skandalu. Tada je za dlaku sačuvao status sveštenika, ali ovoga puta skupo ga je koštao, tačnije teških batina, predug jezik, a u pitanju mu je i dalji status "božijeg čoveka".

Mediji prenose glasine da je derventski kapelan nedavno brutalno pretučen, i to, ni manje ni više, nego od svog kuma. Ivan K. je "ničim izazvan izvređao kumovo dete, koje je iz mešovitog braka i nazvao ga pogrdnim nadimkom". Mada nije potvrđeno da je reč o kumčetu, saznajemo da se sve odigralo preko granice, u Slavonskom Brodu, u Hrvatskoj.

Pročitajte još - NOVI PEDOFILSKI SKANDAL: Sveštenici silovali dečake na satanističkim zabavama?

- Ti si srpski mućak?! - rekao je derventski sveštenik na svetkovini krštenja parohijanu M. Č., inače, rođenom Dervenćaninu, kome je otac Hrvat, a majka Srpkinja.

Očevici tvrde da su izazvani otac i sin sa društvom zadugo "brisali pod" oholim sveštenikom. Zadugo je cvilio i molio za milost, da bi sav krvav završio u bolnici.

SEKS AFERA

VRHBOSANSKA nadbiskupija i kardinal Vinko Puljić na oba oka su zažmurili prošle godine nakon Ivanovog kršenja celibata i seks-afere s fatalnom Saškom Kovačević iz Modriče. Ne samo da nije odstranjen iz Katoličke crkve, nego je od nekih doživljen kao "teški mučenik". Umesto isključenja, Ivan je premešten u derventsku župu.