MODRIČA - Kao svake godine do sada, veliki broj Modričana, roditelja, rodbine, prijatelja i profesora okupio se u centru grada na svečanom defileu modričkih maturanata. U svet odraslih ispraćena je 70 generacija modričkih srednjoškolaca i 45 generacija maturanata Gimnazije.


Pročitajte još: PRIJEM ZA BANjALUČKU DECU: Talić pohvalio učenike iz škole za mentalnu aritmetiku koja su donela pet medalja iz Beograda


U tradicionalnoj šetnji ove godine bilo je 190 maturanta Četvorogodišnje obrazovanje završilo je 128 učenika i 62 trogodišnje obrazovanje. Maturiralo je 70 učenika gimnazije, 32 poljoprivredna tehničara i 26 tekstilnih tehničara. Na trogodišnjim smjerovima školovanje je završilo 22 trgovca, 24 autoelektričara i 16 električara. Za učenike generacije proglašeni su Željko Tripić za četvorogodišnje i Bojan Lukić za trogodišnje obrazovanje.

U ime generacije maturanata Željko Tripić se zahvalio svim profesorima i roditeljima na podršci:

- Ova generacija maturanata svoje školovanje pamtiće po znanju, drugarstvu, ali i brojnim anegdotama, Posebna mi je čast što sam učenik generacije ovakvih drugara. Planiram upisati Elektrotehnički fakultetu u Banja Luci.Hvala profesorima na nesebičnosti i radu sa nama i normalno roditeljima na njihovoj podršci – rekao je Tripić.

Maturanti su bili lepi i srećani. U koloni mladosti lepote ređaju se vukovaca, odbojkaši, košarkaši fudbaleri, Prelepa kolona modričke budućnosti prošetala se gradom uz aplauze okupljenih modirčana. Modriča je ih čeka raširenih ruku da se vrate u svoj grad posle zavrešnih fakulteta kao strčnjaci i veliki ljude.

U svet odraslih kročila je Milana Božić odbojkašica sa velikom perspektivom, već je igrala za seniorsku reprezentaciju BiH, blistala je od sreće.

- Presrećna sam, iza mene je jedno predivno doba.Planiram upisati DIF i baviti se odbojkom gdje očekujem velike rezultate.- isitće Božićeva.

Srećan put u novi život poželjela je maturantima i Novka Marković direktorka modričkog srednjoškolskog centra.

- Ispraćamo još jednu generaciju u svet odraslih.Ovo su najlepši rastanci. Bili su svi sjajni u učenju i vladanju. Imamo pet vukovaca na koje smo posebno ponosni. Kao prosvetni radnici sve smo uradili . da svi budu dobri ljudi. Želim im da ostvare sve svoje planove, želje i ciljeve - poželela je Markovićva.

Šetnja maturanata centrom Modirče bila je upotpunjena muzičkim nastupom njihovih mlađih drugara iz školskog orkestra. Matursku veče slavili su do duboko u noć, a prvi susret ove generacije zakazali su za deset godina.