Banjaluka je prvi grad u Republici Srpskoj i BiH, koji je pokrenuo vlastitu "Viber" zajednicu posredstvom koje njeni članovi mogu da dobiju informacije iz prve ruke o važnim lokalnim događajima.

Gradonačelnik Igor Radojičić istakao je da se Banjaluka odlučila na ovaj korak kao još jedan vid promocije grada, prateći izazove koje nameće razvoj moderne tehnologije, saopšteno je iz Gradske uprave.

On je istakao da su stikere, koji su od ponedeljka besplatno dostupni, uradili mladi, domaći dizajneri i svaki od njih predstavlja autentično rešenje, karakteristično za Banjaluku. - Siguran sam da će stikeri naići na pozitivno reagovanje sugrađana, dodatno promovisati Banjaluku kao otvoren grad i upotpuniti ponudu, kaže Radojičić.

PROČITAJTE JOŠ - PREDSTAVLjAMO VIBER 10: Potpuno novi dizajn, četovi sa skrivenim brojem i grupni pozivi

Iz Gradske uprave je saopšteno da su grad Banjaluka i kompanija "Viber" prepoznali priliku za pokretanje saradnje koja bi koristila društvu i institucijama, kao i turistima.

Izbor 20 vrhunski dizajniranih stikera predstavlja dušu, istoriju i znamenitosti Banjaluke, a sada nudi jedinstven način svojim stanovnicima i posetiocima da izraze svoju ljubav i osećanja prema svom gradu.

Pristup zajednici će biti automatski za "Viber" korisnike koji besplatno preuzimaju stikere grada Banjaluke. "Viber" sa više od milijardu korisnika predstavlja vodeću platformu za interakciju, razmenu poruka, zabavu, ali i za uspostavljanje odnosa između različitih brendova, institucija i lokalnih organizacija.

Direktor "Vibera" za poslovni razvoj u srednjoj i istočnoj Evropi Daniela Ivanova rekla je da je kompanija posebno ponosna na saradnju sa Banjalukom, što odražava posvećenost stvaranju snažnih i angažovanih partnerstava širom regiona.

- Ove šarmantne `Viber` nalepnice sigurno će predstavljati novu dimenziju poštovanja prema prvom gradu u BiH koji će imati paket stikera na našoj aplikaciji – i dalje povezati porodice, prijatelje i sve naše korisnike koji dele ljubav prema Banjaluci gde god se nalazili u svetu, kaže Ivanova.

Banjalučki "Viber" stikeri mogu se besplatno preuzeti u toku sledeća tri meseca, a njihovu izradu i unapređenje postojeće "Viber zajednice" grada Banjaluke finansijski je podržala kompanija "Prointer".