BRAK STAR 71 GODINU: Radom čuvali slogu

Drago Gajić

23. 06. 2019. u 11:46

БРАК СТАР 71 ГОДИНУ: Радом чували слогу

Dušan i Joka Savić - Foto Privatna arhiva

Dušan i Joka Savić iz sela Androvići doživeli 71 godinu skladnog i uspešnog braka

BRAČNI drugovi, Dušan i Joka Savić, iz zvorničkog sela Androvići, imaju razloga za slavlje, jer su obeležili 71 godinu skladnog i uspešnog zajedničkog života. Dušan ima 92 godine, a Joka, rođena u majevičkom selu Rožanj, tri godine je mlađa.

Upoznali su se davne 1947. godine ne seoskoj žetvi, da bi samo godinu dana kasnije sklopili brak, u kome su izrodili petoro dece - tri sina i dve ćerke. Oni su im podarili devetoro unučadi i četvoro praunučadi.

- OTAC je počeo da radi u državnim firmama u Loznici i Rumi, da bi se 1958. godine odlučio da ode u privatnike. Uglavnom je radio po Sremu a majka je bila domaćica. U Belegišu je napravio kuću, ali tokom života je sagradio još sedam kuća za svu decu. Majci je uvek slao novac da bi imala od čega da hrani decu i održava domaćinstvo. Imali su običaj da kažu, kako im je rad sačuvao skladan i uspešan brak - rekao nam je Radivoje Savić, najstariji od petoro dece.

Pročitajte još: Oni se vole već 70 godina!

Od Dušanove zarade i Jokinog rada u kući i na njivi uspeli su da odškoluju svu decu. Ćerke Stana i Bosa su završile srednju školu, Vladan je rudarski inženjer, najmlađi Milorad ima višu stručnu spremu, a najstariji Radivoje je magistar mašinstva.

SUPRUŽNICI Savić su ponosni i na najmlađe potomke, na sve unuke i praunuke. Posebno ističu unuka Dušana, koji nosi dedino ime, kao studenta generacije koji je sa prosekom 10 završio studije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i na Kembridžu.

- Moji roditelji su živeli, i sada žive, miran porodični, patrijarhalni život, jedno drugom su uvek bili odani i posvećeni, pa su stigli i doživeli duboku i srećnu starost - dodaje Radivoje Savić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Dejan

23.06.2019. 19:08

Komšije iz mog rodnog sela.Fin jubilej 71.godina braka.Svaka čast.Dobri ljudi.