Dodik i Lukašenko: Jačati saradnju Belorusije i BiH

Tanjug

20. 06. 2019. u 13:22

Додик и Лукашенко: Јачати сарадњу Белорусије и БиХ

Foto Tanjug

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko istakli su u četvrtak u Minsku da je potrebno ojačati saradnju dve zemlje na svim poljima
MINSK - Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko istakli su u četvrtak u Minsku da je potrebno ojačati saradnju dve zemlje na svim poljima, od ekonomije do kulture, navodeći da za to postoje svi potrebni uslovi.

Lukašenko je rekao da dve zemlje mogu da imaju mnogo razvijenije odnose, objavila je beloruska agencija Belta.

"Žalosno je što se retko sastajemo, ali je dobro da smo se konačno sreli, i to u pravo vreme", naglasio je Lukašenko, podsetivši da se poslednji put sa Dodikom sastao pre 19 godina u Izraelu.

Pročitajte još - Vučić s ministrom odbrane Belorusije

Dodik je izjavio da ceni napore Lukašenka koji čini sve da Belorusija bude stabilna i prosperitetna zemlja.

Na sastanku s novinarima, Dodik je rekao da je s Lukašenkom razgovarao o bilateralnoj saradnji, posebno u oblasti novih tehnologija, a fokus je bio i na političkim pitanjima, prenosi Srna. "Zajedničko mišljenje je da je najvažnija stabilnost", naglasio je Dodik, koji je u četvrtak počeo trodnevnu posetu Belorusiji.

On je zahvalio šefu beloruske države na pozivu da prisustvuje ceremoniji otvaranja Evropskih igara na kojim učestvuje i tim iz BiH. Dodik je prethodno razgovarao s premijerom Belorusije Sergejem Rumasom o saradnji dve zemlje, a sastao se s potpredsednikom beloruske vlade Igorom Lišenkom.


Foto Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije