UBIJEN PIŠTOLjEM NA KUĆNOM PRAGU: Stradao braneći sina (FOTO)

O. MATAVULj

četvrtak, 20. 06. 2019. u 09:42

УБИЈЕН ПИШТОЉЕМ НА КУЋНОМ ПРАГУ: Страдао бранећи сина (ФОТО)

Foto: D.Pozderović

Banjalučanin Aleksandar B. (28) uhapšen danas zbog sumnje da je usmrtio Miroslava Tatića (52). Teškom zločinu prethodila svađa dvojice mladića zbog devojke i prava drama pred kućom

MIROSLAV Tatić (52) iz Banjaluke ubijen je sinoć na pragu svoju kuće u naselju Lazarevo, a zbog sumnje da ga je usmrtio uhapšen je njegov sugrađanin Aleksandar B. (28).

Zločin se dogodio oko 23.30 u Ulici Branka Popovića. Kako saznaju "Novosti", Tatić je ubijen hicem iz pištolja kada je od Aleksandra B. pokušao da zaštiti svog sina Dejana, koji je s osumnjičenim bio u sukobu zbog devojke.

Komšije pričaju da su Aleksandar i Dejan ranije bili veoma bliski prijatelji. Međutim, Dejan je nedavno počeo da se zabavlja sa Aleksandrovom bivšom devojkom što je dovelo do sukoba između njih dvojice. Navodno su se pre nekoliko dana i potukli zbog toga. Sukob tada nije okončan i Aleksandar je navodno uporno tražio Dejana, pa mu je preksinoć došao pred kuću, s namerom da se obračunaju.

U sukob se umešao Dejanov otac Miroslav. Tom prilikom došlo je do tuče i između njega i Aleksandra, koji je iz blizine u Tatića ispalio hitac iz pištolja. Obdukcijom je utvrđeno da ga je metak pogodio u grudni koš, razorio srce, i izašao na leđa. Aleksandar B. je potom pobegao s mesta zločina i sat vremena kasnije policija ga je uhapsila u blizini parka "Mladen Stojanović" u Banjaluci. Zaustavljen je u automobilu "mercedes 190", a sa njim je bila i maloletna devojka.


Foto: D.Pozderović


PROČITAJTE JOŠ: UBISTVO U BANjALUCI: Vatra uništila tragove ubistva!

Portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković Vidović potvrdila je da je Aleksandar B. uhapšen zbog sumnje da je ubio Miroslava Tatića.

Nezvanično saznajemo da dežurni mrtvozornik nije mogao odmah da se izjasni kako su Tatiću nanesene smrtonosne povrede i u prvi mah se sumnjalo da je uboden oštrim predmetom. Ipak, tokom policijskog uviđaja je utvrđeno da je pogođen hicem iz vatrenog oružja, a na licu mesta je pronađena pištoljska čaura. Tragovi sa lica mesta ukazuju da se pred kućom odvijala prava drama i da je neko od ukućana prema Aleksandru B. bacio saksiju s cvećem.


OSUĐEN ZBOG DILOVANjA

ALEKSANDAR B. ranije je prolazio kroz policijske evidencije zbog zloupotrebe narkotika. Okružni sud u Banjaluci 2015. osudio ga je na dve i po godine zatvora zbog trgovine heroinom i marihuanom u predmetu "Rosulje". Akcija je organizovana u decembru 2014. i policija je tada kod Aleksandra B. i još jedne osobe pronašla 1,1 kilogram marihuane, koju su iz Banjaluke prevozili u Gradišku.


Foto: D.Pozderović / Kuća porodice Tatić ispred koje je ubijen Miroslav

Komentari (1)