ANĐELKO Miličević, Milan Mitrović i Kristijan Majstorović, svi iz Doboja, uhapšeni su u okviru akcije "Teatar", zbog sumnje da su preprodavali veće količine droge i eksploziva.

Tokom akcije policija je pronašla i zaplenila 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, 100 grama kokaina, dva kilograma eksploziva, te veći iznos novca u dinarima, evrima i markama, za koji se veruje da je stečen krivičnim delom.

Portparol MUP RS Mirna Miljanović kaže da je akcija "Teatar" pripremana mesecima i da su je sproveli inspektori Uprave za organizovani i teški kriminal MUP RS i PU Doboj.

- Akcija je usmerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe, koja je na području Doboja ilegalno preprodavala veće količine droge i minsko-eksplozivnih sredstava - rekla je Miljanovićeva.

Prema njenim rečima, svi osumnjičeni su, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu, predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju. Miličević se tereti da je bio vođa ove kriminalne grupe, i da je trgovao i eksplozivom i drogom, dok su Mitrović i Majstorović osumnjičeni samo za preprodaju droge.

PROČITAJTE I: SMAKNUĆE VLASNIKA "SEKTOR SEKJURITIJA": Đukanović negirao

U cilju istrage u policiji nisu mogli da pojasne gde je završavao eksploziv, kojim su osumnjičeni trgovali. Nezvanično saznajemo da istražioci sumnjaju da je eksploziv dospevao u ruke drugih kriminalnih grupa, koje su ga potom koristile u izvršenju određenih krivičnih dela. Ne isključuje se mogućnost i da je eksploziv prebacivan i van granica BiH, odnosno u Srbiju.

S druge strane, droga je prodavana mahom na teritoriji Doboja. Poreklo eksploziva i droge zasada nije poznato i to će biti predmet dalje istrage.

NAPADNUTI SNIMATELjI

DOK je uhapšenu trojku policija sprovodila na saslušanje u zgradu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, došlo je do incidenta. Naime, porodica jednog od osumnjičenih napala je snimatelje BN televizije i lokalne RTV Doboj, koji su bili na službenom zadatku i snimali privođenje.