DRAMA KOD PRNjAVORA: Spasli od utapanja dva deteta!

Ninko ĐURIĆ

19. 06. 2019. u 09:54

ДРАМА КОД ПРЊАВОРА: Спасли од утапања два детета!

Kupalište na Ukrini u Kulašima, kod Prnjavora

Nesvakidašnja drama odigrala se na Ukrini kod Prnjavora. Uporni mladić više puta uranjao kako bi pronašao dečaka

PRNjAVOR slavi, po vlastitoj želji i skromnosti, anonimnog mladića heroja, spasitelja petogodišnjeg dečaka kog je, u nedelju nešto posle podneva, onesvešćenog izbavio iz Ukrine. No, nesvakidašnja drama na toj reci prekoputa Banje u Kulašima, nadomak Prnjavora, imala je takođe igrom sudbine svoju plemenitu uvertiru i junakinju, koju je, ubrzo, u nesreći, sreća pogledala, kada se utapalo njeno čedo.

Reč je o 28-godišnjoj Suzani. T., majci spasenog dečaka. Ona je istog dana, samo čas ranije, iz vode spasla devojčicu, koja se gušila na mestu gde i njen sin. Njemu u pomoć je pritekao i otac spasene devojčice.

Portal "Prnjavor info" preneo je svedočenje anonimnog očevica, s napomenom da su i ostali akteri drame na Ukrini poželeli da, takođe, ostanu anonimni. Ipak, zahvaljujući razumevanju dečakove majke, "Novosti" su uspele da dokuče detalje ove dirljive ljudske priče, na čije junake su posebno ponosni Prnjavorčani.

- Ne smatram se nekim naročitim spasiteljem. Jednostavno osetila sam neku posebnu snagu i odlučnost da ne smem da izgubim tu meni nepoznatu devojčicu, koja se borila sa vodom da dođe do daha. Bila sam ponosna i srećna da je ta, čini mi se, od mog dečaka nešto starija devojčica, našla sigurnost baš u mom naručju. Ubrzo su u pomoć pritekli njen otac i drugi kupači - priča, za naš list, mlada majka troje dece. - Kod kuće joj je ostala šestomesečna beba, a kada je odvažno skočila u vodu, na obali su joj bili dvogodišnja kćerkica i petogodišnji sinčić.

DEČAK OTPUŠTEN KUĆI KOLIMA Hitne pomoći dečak je prevezen u Stanare, gde i živi njegova petočlana porodica, a nakon tu ukazane lekarske pomoći, zatim i na pedijatriju dobojske bolnice. - Hvala Bogu, sin nam je otpušten i sve je u redu. Hvala onom mladiću i svima onima, koji su pritekli u pomoć, a kojima nisam stigla da se zahvalim. Među njima i ocu one devojčice. Jednostavno, brzo sam reagovala kada sam spasavala tuđe dete, a ostala u šoku kada su drugi bili prisebniji i brži u spasavanju mog - kaže, za "Novosti", Suzana.

Za samo sat vremena, u novoj drami na Ukrini, sreća će pogledati tu istu majku, kada je počelo da se davi i njeno dete. Kaže da su se deca igrala u plićaku i da je odjednom uočila da joj je sinčić nestao. Počela je da ga doziva, a totalni šok je usledio kada je neko uzviknuo "dečak se utapa"!

Mališan je plutao na površini sa zaronjenim licem u vodu.

- Videla sam kada je mladić, preskočivši neko kamenje, skočio u reku. Bila sam izvan sebe, a ti sekundi borbe za život mog deteta bili su mi kao večnost - sa pomešanim bolom, ali i olakšanjem priseća se Suzana.

Očevici kažu da je uporni mladić uranjao i izranjao pokušavajući da pronađe nestalog dečaka. Nekako je uspeo da ga izbavi iz vode u besvesnom stanju. Nije davao znake života. Osim kupača, u pomoć su pritekli i medicinski radnici Banje. Srećom, uspeli su da tog dana i drugog utopljenika povrate i ožive.

Pročitajte još - SA SAMO 13 GODINA POSTAO HEROJ: Đorđe izvukao druga iz nabujale reke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije