BENEDI Đukanović, osumnjičeni za teško ubistvo vlasnika "Sektor sekjuritija" Slaviše Krunića, njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje vozača Gorana Ilića, saslušan je u utorak u Republičkom javnom tužilaštvu RS.

Prema nezvaničnim informacijama, Đukanović se nije branio ćutanjem, već je pred tužiocem izneo svoju odbranu, negirajući umešanost u zločin.

Kao i tokom prošlosedmičnog pojavljivanja u sudu, Đukanović je u Tužilaštvo doveden u panciru, pod pratnjom Interventne jedinice Sudske policije RS. Tokom njegovog boravka u tužilaštvu mere bezbednosti bile su podignute na najviši mogući nivo zbog straha da bi Đukanović mogao biti na meti kriminalnih grupa ili pojedinaca, koji stoje iza atentata na Krunića i njegovo obezbeđenje.

Istražioci veruju da je ubistvo Krunića bilo naručeno, ali zasada nema konkretnih podataka ko je nalogodavac zločina, ni šta je bio motiv ubistva.

Pročitajte još - UBISTVO SLAVIŠE KRUNIĆA: Predao se Benedi Đukanović

Đukanović se tereti da je bio jedan od direktnih izvršilaca dvostrukog ubistva koje je, prema navodima tužilaštva, počinjeno iz koristoljublja. Na teret mu se stavlja da je zajedno sa ubijenim napadačem Željkom Kovačevićem i Emiliom Baldom 22. aprila učestvovao u sačekuši u Glamočanima kod Banjaluke, kada su ubijeni Krunić i njegov pratilac. Istraga je pokazala da je Đukanović pre ubistva bio u društvu s Kovačevićem i Baldom u kafe-baru "Pink" u Glamočanima. Za učešće u zločinu osumnjičen je i radnik "Sektora" Rodoljub Gajić, inače Krunićev čovek od poverenja, a koji je Kovačeviću odavao informacije o kretanju i detaljima obezbeđenja svog gazde, što mu je navodno bilo plaćeno.

Đukanović se u bekstvu nalazio gotovo dva meseca i prošle sedmice se sam predao u MUP Kantona Sarajevo. Nije poznato gde se u međuvremenu krio, ali se veruje da je imao nečiju pomoć, što je predmet dalje istrage.


SEDAM DAN BEZ POSETE!

KURIOZITET je da je Benedi Đukanović, od predaje u Sarajevu do saslušanja u utorak u Banjaluci, pred istražiocima, sudijom i tužiocem svaki put bio u istoj odeći. Razlog tome, kako nezvanično saznajemo, leži u činjenici da za sedam dana, koliko se nalazi u pritvorskoj jedinici na Tunjicama, nije imao ni jednu jedinu posetu.