Rekonstrukcija Titove vile na Sutjesci

V.N.

17. 06. 2019. u 20:28

Реконструкција Титове виле на Сутјесци

Foto: Hercegovina Pres

Predsednik skupštine Udruženja građana i privrede Hercegovine Rodoljub Drašković ozvaničio je danas početak radova na rekonstrukciji Titove vile u Nacionalnom parku „Sutjeska“ u Tjentištu

Predsednik skupštine Udruženja građana i privrede Hercegovine Rodoljub Drašković ozvaničio je danas početak radova na rekonstrukciji Titove vile u Nacionalnom parku „Sutjeska“ u Tjentištu, koju će u celosti finansirati, nakon čega će se ona ponovo naći u turističkoj ponudi.


Drašković, koji je i predsednik Kompanije „Svislajon“, istakao je da ovim projektom želi da vrati stari sjaj Sutjesci, zahvaljujući se direktoru Nacionalnog parka Dejanu Pavloviću na entuzijazmu i domaćinskom radu koji ulaže da ovom značajnom lokalitetu vrati staru slavu.


- Odlučio sam da investiram u Nacionalni park ‘Sutjeska’ jer sam svestan da to neće biti propala investicija. Mene lično emocije vežu za Sutjesku. Poslije završene gimnazije ovdde sam imao maturantsko veče, sedio sam u Titovoj fotelji , želja mi je da, kada ovo izgradimo, ponovo sednem u Titovu fotelju” - naveo je Drašković.


On je istakao da je obnovljena Titova vila biti nacionalno dobro i namenjena u turističke svrhe.


Pročitajte još: Za Sutjesku 2.000.000 KM


- Napravićemo sinergiju između Nacionalnog parka i ‘Grada sunca’, gde ćemo povezati mediteranski i kontinentalni turizam, uključuući sve ove sadržaje o kojima brine gospodin Pavlović izgradnjom novog hotela ‘Sutjeska’, čime ćemo Hercegovinu povezati kao turističku atrakciju jedinstvenu u Evropi” - naveo je Drašković.


Prema njegovim rečima, na Vladi Srpske je da donese odluku o obnovi hotela “Sutjeska”, što je, takođe, spreman da finansira.


Direktor Nacionalnog parka „Sutjeska“ Dejan Pavlović rekao je da je Vlada Republike Srpske na poslednjoj sednici usvojila prijedlog da Drašković u celosti finansira ruiniranu Titovu vilu na Tjentištu.


- Na nama je da napravimo ugovor i ono što je najbitnije vila će ostati u vlasništvu Republike Srpske i to je jedan čin koji niko ne bi uradio nego gospodin Drašković - naveo je Pavlović.


On je istakao da će se rekonstrukcija raditi po projektu iz 1977. Godine, kada je i počela izgradnja ovog objekta u kojoj je tadašnji predsednik SFRJ boravio nekoliko puta.


- Kao što vidite to je bila ruševina. Počeli smo sa čišćenjem i krenućemo u projekat obnove. Vila će biti u gabaritima preko 300 kvadrata - naveo je Pavlović.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije