Potpredsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Milovan Bjelica smatra da su predstojeći unutarstranački izbori možda i najvažniji u istoriji stranke i da je vreme da na njeno čelo dođe Milan Miličević.


Bjelica je ocenio da je aktuelni predsjednik SDS Vukota Govedarica imao svoju šansu koju nije iskoristio. On je naveo da Govedarici uopšte nije važno što nema podršku članstva i funkcionera stranke da ostane na njenom čelu.


- Ovi unutarstranački izbori su važni, možda i najvažniji u istoriji stranke. Potrebno je dosta rada na konsolidaciji i sređivanju svih struktur, izjavio je Bjelica.


On smatra da bi svi članovi Skupštine SDS trebalo dobro da razmisle koga vide kao osobu koja ima znanje i snagu da stranku vrati na pobednički kolosijek, dok je za njega taj čovjek Milan Miličević i volio bi, kaže, da to uvidi većina članova i da mu glas.


Bjelica smatra nerealnim da za predsednika stranke bude jedan kandidat, jer jednoumlja ne treba da ga bude, a izbori su izbori samo onda kada ljudi imaju priliku da se opredele između dva ili više pogleda na neku politiku.


PROČITAJTE JOŠ: Bjelica: Govedarica mi potvrdio da se neće ponovo kandidovati za predsednika SDS


On je naglasio da će predstojeća Skupština SDS-a biti održana bez učešća delegata iz Doboja, gde je nekada bio čvrst odbor stranke, a sada tamo nisu održani izbori za gradski odbor i ima veliki broj problema.


Bjelica je pomenuo i da njega i još neke funkcionere nakon opštih izbora često optužuju za izdaju i da zamjenom teza pokušavaju da vode unutarstranačku borbu, a njega diskredituju.

- To su takve gluposti i takva nemoć iz koje se rađa patološka potreba da se održava neka tenzija i da se mržnja usmjerava na svakoga ko razgovara ili sarađuje sa vlastima u Republici Srpskoj, rekao je Bjelica.

Inače izbori za predsednika SDS biće održani 30. juna. Za sada kandidature su pored Miličevića istakli i Mirko Šarović, Vukota Govedarica i Mićo Mićić. Na izbornoj skupštini SDS očekuje se oko 400 delegata koji će birati predsednika stranke.