GRADONAČELNIK Banjaluke Igor Radojičić otvorio je danas Međunarodni džudo turnir "Banjaluka open 2019" na kojem učestvuje oko 500 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Austrije, Holandije, Republike Srpske i Federacije BiH.


Pročitajte još: U Banjaluci otvoren novi most


Radojičić je na otvaranju Petog međunarodnog džudo turnira u Sportskog dvorani "Borik" u Banjaluci izrazio zadovoljstvo što na turniru učestvuje veliki broj najmlađih takmičara.

On je napomenuo da je reč o tradicionalnoj i uspešnoj manifestaciji koju je podržao grad, kao što podržava i stotine drugih.


Pročitajte još: Pripreme za razvoj Manjače kao turističko-rekreativnog kompleksa

Radojičić je napomenuo da Banjaluka podržava najbolje sportiste, te je poručio džudistima da svojim rezultatima mogu da dođu do stipendije grada.

Prema njegovim rečima, za sportiste koji ostvare olimpijsku normu od ove godine biće realizovan poseban program podrške.

Radojičić je podsetio da je Banjaluka u protekloj školskoj godini u sve osnovne škole prvi put uvela program sport, koji treba da ga približi najmlađima.

Predstavnici organizatora turnira, Džudo klub "Zvijezda" iz Banjaluke, zahvalili su za podršku i predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjedniku Srpske Željki Cvijanović, gradu Banjaluka i gradonačelniku Igoru Radojičiću.